Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Audiència Nacional imputa per primer cop un regidor per donar suport a la declaració del 9-N del Parlament

Joan Coma Roura durant un míting de la CUP

elDiario.es Catalunya

El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha acceptat la petició de la Fiscalia i ha imputat al regidor de la CUP a Vic (Osona), Joan Coma, per incitació a la sedició. Coma es converteix així en el primer regidor imputat per mostrar el seu suport a la declaració d'inici del procés d'independència que va aprovar el Parlament el 9 de novembre de l'any passat.

El jutge, conegut per portar el cas dels titellaires, investiga tres ajuntaments catalans que van aprovar resolucions en el mateix sentit, així com a entitats com l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). El fiscal havia sol·licitat la imputació de Coma perquè durant un ple municipal de Vic, en l'exercici de les seves funcions, va encoratjar a donar suport a la declaració del 9-N, cosa que segons el parer del ministeri públic podria constituir delictes de rebel·lió i sedició, castigat aquest últim amb fins a dos anys i mig de presó.

El regidor es reafirmava aquesta tarda a Twitter: “Marxem, com més aviat millor, de l'Espanya de la repressió, i de l'Europa de l'expulsió. Fem realitat el nou món que portem en els nostres cors”, ha dit.

Vic va aprovar la moció de suport a la declaració independentista del Parlament amb 16 vots a favor dels 21 regidors que componen el ple, corresponents a CiU, ERC i la CUP. En aquella sessió, Coma va reclamar “deixar de supeditar les decisions de les nostres institucions les institucions espanyoles” i va encoratjar a desobeir institucions espanyoles com el Tribunal Constitucional, tal com ho fa la declaració aprovada al Parlament i suspesa uns dies després pel mateix tribunal.

Diversos càrrecs públics de la CUP, com el regidor de Girona, un altre dels municipis investigats, Lluc Salellas, ja han començat a mostrar el seu suport a Coma a través de les xarxes socials:

Etiquetas
stats