Puigdemont i la CUP apropen postures després d'una reunió per “recuperar confiança”
El president català, Carles Puigdemont, i la CUP s'han aquest divendres a la Generalitat per acostar posicions i poder recuperar la “confiança” amb vista a la qüestió de confiança del 28S, però també per a futures fases de la legislatura i la “culminació” del procés independentista.
Segons diverses fonts consultades per Efe, en la trobada han participat el president de la Generalitat i les diputades de la CUP Anna Gabriel i Mireia Boya, a més de Dani Corpas, membre del secretariat nacional de la formació antisistema.
Una reunió d'una hora i quaranta minuts que les dues parts han valorat i que, malgrat finalitzar sense acords concrets, ha servit per abordar un “intercanvi d'idees” sobre diverses qüestions, des de la qüestió de confiança fins al debat de política general, els pressupostos de 2017 o les anomenades lleis de “desconnexió” al Parlament. El president Puigdemont té previst reunir-se amb la resta de líders polítics del Parlament a partir dels propers dies.
Fonts del Govern han destacat la “sintonia i entesa” en la reunió, mentre que des de la CUP s'ha qualificat “d'interessant i constructiva” la conversa amb el president. Malgrat no s'ha establert cap altra reunió per ara, no es descarta que puguin dur-se a terme altres trobades pròximament si cal.
Tot i que la qüestió de confiança a la qual Puigdemont haurà de fer front el dia 28 ha estat sobre la taula, el president català no ha demanat directament la confiança als representants cuperos, en entendre que la confiança es demana al Parlament, cosa en la qual els antisistema s'han mostrat d'acord.
“Si es confirma que es culmina la legislatura amb els objectius amb els quals es va iniciar, no hi haurà motius per retirar la confiança. Hi haurà confiança si es culmina el procés i es treballa perquè aquesta legislatura sigui realment excepcional”, han explicat fonts de la CUP.
La formació considera que la reunió ha servit per començar a restablir la “confiança”, però també per superar “altres confiances” en el futur proper, atès que no es tracta només de superar la qüestió de confiança del 28S, sinó també altres fases posteriors com els pressupostos, el debat de política general i culminar el procés sobiranista, han dit aquestes fonts.