Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Unió dóna llibertat de vot sobre la independència als seus militants

El secretari general d'UDC, Ramon Espadaler

EFE

L'Hospitalet de Llobregat —

El Consell Nacional d'Unió ha decidit avui per “unanimitat” deixar al “lliure criteri” dels militants el seu vot sobre la independència de Catalunya a la consulta sobiranista del 9 de novembre, i ha acordat votar un “'sí' rotund i radical” a la pregunta de l'Estat propi.

El partit que dirigeix Josep Antoni Duran i Lleida ha celebrat un Consell Nacional extraordinari per posicionar-se sobre la independència en la consulta sobiranista del 9 de novembre, que permeti unir les diferents sensibilitats en el si dels democristians i sobre la base del model confederal que defensen.

El secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, ha informat en roda de premsa que el Consell Nacional ha acordat per unanimitat donar llibertat de vot als militants deixant al seu “lliure criteri” l'orientació del seu vot sobre la independència de Catalunya, en una reunió en què aquesta formació ha reafirmat el seu “compromís inequívoc” amb la consulta.

L'opció ecosocialista

La decisió del Consell Nacional d'Unió s'assembla a la presa per la direcció d'ICV, que sotmetrà a una votació entre la seva militància la proposta de votar 'sí' a la primera pregunta i deixar llibertat de vot a la segona. En el cas dels ecosocialistes, remarquen que és l'opció que permet satisfer independentistes i federalistes que es troben al si del partit.

Etiquetas
stats