Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CGT denuncia a la Inspecció Laboral l'assetjament a la Diputació de Barcelona

Ple de la Diputació de Barcelona. / ENRIC CATALÀ

Siscu Baiges

Barcelona —

El sindicat CGT ha presentat, aquest dimarts, una denúncia a la Inspecció de Treball per ‘presumptes infraccions a la Llei de prevenció de riscos laborals“ comeses al departament de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona. La denúncia es produeix després de mesos d’intentar sense èxit que el govern de la Diputació posés fi a les pràctiques d'assetjament laboral que, segons el sindicat, es produïen en aquest departament.

Diversos tècnics de la Diputació de Barcelona venien denunciant des de feia mesos que rebien pressions i coaccions dels seus superiors perquè tramitessin projectes de cooperació al desenvolupament finançats per la corporació provincial on s’advertien irregularitats. En comptes d’estudiar les seves denúncies, els responsables polítics dels àmbits de Relacions Internacionals i Cooperació al Desenvolupament de la Diputació van amenaçar i pressionar aquests tècnics, alguns dels quals van demanar la baixa laboral afectats per depressió o angoixa.

Aquests fets van portar el delegat de prevenció de riscos laborals de la Diputació, Jaume Garganté, a entregar, el passat 2 d’octubre, un escrit al Registre General sol·licitant la realització d’una avaluació de riscos psicosocials a la direcció de Relacions Internacionals. L’informe ‘Riscos Laborals a la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona’, elaborat per l’Agència de Salut Pública, va donar la raó a les denúncies dels tècnics.

Malgrat tot, el govern de la Diputació ha anat endarrerint la solució del cas i ha anat traspassant-lo d’una àrea a l’altra. L’última decisió del president de la corporació, Salvador Esteve, va ser traslladar l’expedient a la gerència de l’entitat. El decret que adopta aquesta decisió es va signar el 15 de maig. Salvador Esteve deixarà la presidència de la Diputació en els propers dies, de la mateixa manera que ho han fet recentment els dos responsables de l’àrea de Relacions Internacionals, Jordi Castells, i de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament, Jonathan Jorba. Tots dos han tornat als càrrecs que ocupaven a l’administració del govern de la Generalitat, prèviament als seus nomenaments a la Diputació de Barcelona. El proper dilluns hi ha convocada una junta de portaveus, reclamada pels diputats del PSC i ICV-EUiA, per analitzar aquesta crisi.

Etiquetas
stats