Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

ERC evita que el Parlament exigeixi la dimissió del cap dels Mossos

El director dels Mossos, Manel Prat.

catalunyaplural.cat

Barcelona —

El Parlament de Catalunya ha rebutjat aquest dijous instar el Govern a cessar Manel Prat, cap dels Mossos d'Esquadra, després que es conegués ahir com diversos agents van apallissar un veí del Raval, Juan Andrés Benítez, que va acabar morint. Amb el vot contrari d'ERC, sumat al previsible vot de CiU, la moció que demanava la seva dimissió no ha prosperat.

La resta de formacions polítiques han censurat la gestió de Prat després de la mort de Benítez -la policia catalana va negar en tot moment que s'haguessin produït agressions, com afirmaven els veïns-, i han qüestionat la seva capacitat per dirigir la policia catalana. De fet, partits com ICV-EUiA, la CUP o el PSC ja havien demanat la dimissió del cap de la policia pel cas d'Ester Quintana.

En aquest cas, han estat els socialistes qui han posat la dimissió sobre la taula. Arran de l'aparició dels vídeos sobre els incidents del Raval, el PSC va incorporar la petició mitjançant una esmena en una moció del PP sobre seguretat.

Segons la diputada d'ERC Gemma Calvet, el cessament de Prat no aportaria res al cas. Calvet ha afirmat que ja existeixen mecanismes de depuració de responsabilitats a la policia catalana, i que les imatges de violència viscudes al Raval no poden entelar “les bones actuacions” dels Mossos. Calvet ha admès que amb aquesta decisió ERC es guanyaria titulars negatius a la premsa, però ha dit que prefereixen “fer oposició constructiva”.

Etiquetas
stats