Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
¿Cómo ha votado cada municipio de Catalunya desde 1980?
La acampada por Gaza culmina su segunda semana: “Seguiremos”
Opinión - Eurovisión y Europa, hundidas de la mano. Por Rosa María Artal

ERC justifica l'aprovació dels pressupostos amb una promesa de pressió social

Junqueras insta a Artur Mas a dibujar ya un gobierno de concentración

El pacte entre Convergència i ERC per celebrar eleccions el 27 de setembre comporta el restabliment del pacte d'estabilitat del Govern trencat arran del 9N, i per tant el compromís del segon partit català d'aprovar els comptes de la Generalitat, segons ha confirmat Oriol Junqueras.

El mateix Junqueras ho ha justificat assegurant que pressionaran perquè continguin la “màxima justícia social”, a més de garantir que incorporin les partides necessàries per crear algunes de les anomenades estructures d'estat per facilitar la independència, com la hisenda catalana. Com és habitual en ell, el líder d'ERC ha argumentat també que per aconseguir aquesta justícia social cal aconseguir la independència de Catalunya.

Així s'ha expressat el líder d'ERC minuts després que comparegués Artur Mas per explicar els detalls de l'acord a què han arribat les dues formacions. Era evident fins ara la pressió d'ERC per anticipar les eleccions en els pròxims mesos, una posició distanciada de la de Mas, que només es prestava a convocar els comicis abans de les municipals si ERC es sumava a una llista conjunta amb quadres de CDC i altres personalitats de la societat civil.

Al final, l'acord, en el qual han participat les entitats independentistes ANC, Òmnium i AMI, deixa les eleccions a la tardor amb llistes separades però amb un “full de ruta” conjunta. En aquest sentit, Junaqueras ha avançat que s'està parlant amb altres formacions -sense concretar- perquè participin en aquest full de ruta, que consistirà en “alguna cosa més que un sol punt” consensuat sobre la independència.

Etiquetas
stats