Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els treballadors de TV3 mantenen la pressió amb jornades de vaga diumenge i dilluns

Los trabajadores de TVC y Catalunya Ràdio inician una huelga de 12 horas

Tomeu Ferrer

Barcelona —

El comitè d'empresa de TV3 ha convocat vaga per aquest diumenge i dilluns. Avui, des de les dotze del migdia fins les dotze de la nit, i dilluns també des de les dotze i fins les dues de la matinada. La convocatòria sorgeix arran del trencament de les negociacions que havien de servir per renovar el conveni de les empreses de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), entre les qual també hi ha Catalunya Ràdio. L'aturada afectarà la retransmissió del lliurament dels premis Gaudi del cinema català.

La pretensió de la direcció de la CCMA de reduir en l'acord el salari base i l'antiguitat no ha estat acceptada pel comitè d'empresa. Tot plegat ha suposat la fi del conveni, que en no ser renovat perd la seva validesa. Aquest és un efecte directe de la reforma laboral aprovada conjuntament pel PP i CiU.

La pretensió del director general de la Corporació era assimilar l'estructura salarial dels mitjans públics de comunicació amb els de la sanitat pública catalana. Això no ha estat acceptat de cap manera per la part social.

La situació que s'obre a partir d'ara és de conflictivitat. La CCMA pot aplicar només el conveni sectorial, tot i que el director general, Brauli Duart, va dir sense precisar l'abast que es cercaria una solució consistent per “respectar en allò que sigui possible el marc laboral”.

La tensió és tal que les vagues podrien esdevenir indefinides si es manté l'actual nivell d'enfrontament.

Pel que fa a Catalunya Ràdio aquest dissabte ja es va fer una jornada de vaga i durant la setmana els treballadors debatran noves accions a emprendre si la direcció de l'ens manté la seva posició.

Etiquetas
stats