Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La Generalitat envia a la Fiscalia de Delictes d'Odi el bus d'Hazte Oír amb lemes transfòbics

L'autobús d'Hazte Oír, que recorre Espanya aquests dies

Yeray S. Iborra

La Generalitat ha enviat a la Fiscalia de Delictes d'Odi el cas del bus d'Hazte Oír –grup ultracatòlic– que tenia previst passejar a finals d'aquesta setmana per Barcelona, L'Hospitalet i Sant Cugat. El vehicle, que ja ha passat per Madrid, porta inscrits a la seva carrosseria missatges transfòbics com “els nens tenen penis i les nenes tenen vulva, que no t'enganyin”. Per la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona ha destacat que imposarà sancions en cas que l'autobús circuli per la ciutat en base a la llei de Publicitat Dinàmica i l'Ordenança del Civisme.

L'autobús taronja amb missatges transfòbics ha estat la nova idea del grup ultracatòlic Hazte Oír per mostrar el seu rebuig cap a les lleis de lluita contra la LGTBIfòbia vigents en diverses comunitats autònomes; el mateix grup ja havia organitzat xerrades que posaven en dubte, per exemple, l'homosexualitat.

Entitats com l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) han denunciat l'activitat d'Hazte Oír i han demanat a la Generalitat la seva intervenció i que l'autobús sigui declarat “non grat passi per on passi”. Segons ha informat a aquest mitjà la Direcció General d'Igualtat, la Generalitat ha demanat a diferents entitats LGTBI que denunciïn l'activitat del bus.

A més, el Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una actuació d'ofici sobre la campanya, anunciant que “supervisarà les administracions” de manera específica sobre aquest àmbit.

Front comú dels ajuntaments catalans

La Generalitat també ha explicat aquest migdia a Catalunya Plural que estava mantenint contactes amb l'Ajuntament de Barcelona (el bus passarà per la capital catalana aquest divendres) per veure quines mesures podia adoptar el consistori. De fet, l'Ajuntament no ha trigat a valorar l'activitat del bus i ha anunciat noves mesures.

La regidora de Feminismes i Cicles de Vida, Laura Pérez, ha considerat la campanya d'Hazte Oír una “provocació” i ha subratllat que “no és casual que arrenqui ara, quan a Madrid comença un debat sobre la llei LGTBI”. Pérez ha dit que, tot i que la Generalitat “té les eines per impedir l'entrada del bus”, l'Ajuntament també posaria en funcionament diversos mecanismes sobre els quals el consistori té competències. “Aquest autobús no té permís i hi haurà sancions d'acord amb la llei de Publicitat Dinàmica [fins a 3.000 euros], amb l'agreujant que afecta els drets dels infants. L'Ordenança del Civisme també podria sumar-hi multes [fins a 600 euros]”, ha destacat Laura Pérez.

La regidora ha parlat de “front comú” entre els diferents ajuntaments que rebran el bus. Sant Cugat i L'Hospitalet ja s'havien pronunciat en la mateixa línia que l'Ajuntament de Barcelona. Sant Cugat ha utilitzat les xarxes socials aquest matí per informar que “no havia donat ni donaria permís per a circular a l'autobús”. En aquest sentit s'ha expressat també l'Ajuntament de l'Hospitalet en un comunicat.

Etiquetas
stats