Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

ICV convoca a encerclar La Caixa el dia 11 de setembre

ICV convoca a encerclar La Caixa el proper 11 de setembre.

catalunyaplural.cat

Barcelona —

ICV no convoca els seus militants a participar a la Via Catalana, però sí que ho fa a la cadena humana propulsada pel Procés Constituent per encerclar La Caixa, una acció que pretén participar de la mobilització independentista de l'11 de setembre però aportant-hi una reivindicació social. La formació pren aquest posicionament perquè considera que la cadena humana per la independència no és prou “inclusiva” -voldrien que sumés els partidaris del dret a decidir, no només els secessionistes- i per “defensar tant els drets nacionals com els drets socials”. Així i tot, ICV espera que la Via Catalana, que ha de cobrir 400 quilòmetres, sigui “tot un èxit”.

Els ecosocialistes convoquen de forma “específica” a participar en la mobilització 'Encerclem La Caixa', i certifiquen així la seva simpatia pel procés impulsat per la monja Teresa Forcades i l'economista i membre de Justícia i Pau Arcadi Oliveres, un moviment que va néixer amb la intenció d'aglutinar les diferents candidatures parlamentàries d'esquerres per a defensar un nou procés constituent i que, a hores d'ara, es troba en període d'adhesions. Favorable al dret a decidir, el Procés Constituent va convocar a principis d'agost als seus simpatitzants a encerclar les torres de La Caixa el proper 11 de setembre, per defensar els “drets nacionals” però a la vegada “senyalar els responsables de la crisi i les retallades”.

En un manifest de cara a la Diada, la formació que colideren Joan Herrera i Dolors Camats dóna plena legitimitat a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per convocar la mobilització de l'11 de setembre, però creuen que l'acció “hauria de ser més unitària, inclusiva i representativa de la pluralitat que s'expressa en la societat”. El propi partit ja avança, en aquest sentit, que dins la pròpia formació compten amb “sensibilitats nacionals, federals, confederals i independentistes”, però que totes tenen el seu punt de trobada en el dret a decidir.

“Més que mai cal sumar totes aquelles persones favorables al dret a decidir, estiguin a favor de la independència, d'establir una nova relació amb l'Estat o simplement a favor del dret democràtic a ser consultats”, ha assegurat el text aprovat aquest dilluns al vespre per l'òrgan de direcció d'ICV. Per tot plegat, el partit ecosocialista fa una crida a la militància perquè en totes les mobilitzacions de l'11 de setembre reivindiqui la necessitat de sumar a favor de l'exercici del dret a decidir i la defensa tant dels drets nacionals com socials.

Igualment, la formació ha assegurat que continuarà “treballant amb la màxima voluntat unitària i rigor perquè la ciutadania de Catalunya pugui votar lliurement el seu futur polític” i ha emplaçat una vegada més el govern espanyol a iniciar “un diàleg polític per a l'exercici del dret a decidir a través d'una consulta”.

Etiquetas
stats