Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

El Sindicat de Periodistes critica la cobertura en directe de TV3 de la convocatòria del 27-S

Imatges de la signatura del decret de convocatòria retransmeses per TV3

elDiario.es Catalunya

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha fet públic un comunicat aquest dimecres en què assegura que la direcció de TV3 “va cometre aquest dilluns 3 d'agost un greu error d’apreciació en la informació que es va fer de la signatura del decret de convocatòria d’eleccions, transmesa en directe a l'inici del Telenotícies”. El dilluns el president Artur Mas va decidir signar el decret de convocatòria a les 21h, hora d'inici del Telenotícies Vespre, que va donar espai a la retransmissió de l'acte de signatura i el posterior missatge institucional de Mas.

El sindicat, que és el tercer en el comitè d'empresa però el que té més acollida a la redacció de TV3, considera que, tot i que al migdia els serveis informatius informaven que el decret se signaria al vespre sense donar més detalls, “la realitat és que la informació es devia conèixer molt bé –potser en altres instàncies– i s’estava preparant la cerimònia del vespre amb una cuidada posada en escena”.

El comunicat també critica l'entrevista posterior a Oriol Junqueras, presentat com a cap de l'oposició. Si bé aquest és el càrrec institucional que ostenta Junqueras segons l'ordenament jurídic català, l'SPC considera que va ser “un error” presentar-lo com a tal “en un moment en què ja forma part d’una candidatura conjunta amb l’actual president de la Generalitat”. “Provoca que TV3 faci el ridícul i és un motiu de desprestigi per als seus professionals”, assegura el sindicat.

Els representants dels periodistes qüestionen els blocs electorals, i asseguren que “deslliurar-nos del cronòmetre i de l'ordre en funció de criteris no periodístics, que vulneren el dret constitucional a la informació, és el primer pas per oferir una informació de la campanya electoral que sigui plural, imparcial i neutral, com ens reclama la llei”. Tot i això, també afegeixen que “per això els informadors de TV3 i de la resta de mitjans públics no tindrem una legitimitat plena en la crítica contra els blocs si no assegurem a la vegada uns criteris professionals”.

Etiquetas
stats