Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Denunciat un 'youtuber' per humiliar un sense sostre donant-li galetes amb pasta de dents

Comissaria de la Guàrdia Urbana de Barcelona

elDiario.es Catalunya

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha denunciat penalment un 'youtuber' amb un milió de seguidors per penjar un vídeo on se'l veia humiliant un sense sostre oferint-li galetes farcides de pasta de dents que l'home va menjar, segons ha informat la policia barcelonina en un comunicat.

Al vídeo es podia veure al jove, anomenat Reset, tractant de manera degradant l'home oferint-li les galetes amb pasta de dents. “Això l'ajudarà a netejar-se les dents”, va afirmar en la gravació. Va difondre el vídeo en el seu perfil del portal web on rep deu milions de visites al mes, per les que obté beneficis econòmics.

La Urbana ha denunciat al jove per un presumpte delicte per infringir un tracte degradant, menyspreant la dignitat i la integritat moral d'una persona en risc d'exclusió, un delicte que s'agreuja a difondre-ho a terceres persones a través d'Internet. En tenir coneixement del vídeo, agents de la comissaria de Sants-Montjuïc van localitzar a l'indigent al barri de la Marina de Port i li van oferir la possibilitat de denunciar els fets. Van activar a més els serveis del Centre d'urgències i emergències socials de Barcelona i el Servei d'Inserció Social.

L'home va explicar que dimarts 17 de gener se li va acostar un jove que li va lliurar un bitllet de 20 euros i li va donar unes galetes, sense dir-li que portaven pasta, i tot seguit va gravar el moment en què es les menjava. Segons va relatar l'indigent a la Urbana, posteriorment les galetes ingerides li van provocar malestar i moltes nàusees.

En el moment en què estaven parlant amb l'afectat, el jove, de 19 anys, apareixia assegurant que volia passar la nit amb l'home, tornar-lo a gravar i demanar disculpes públicament, per al que portava una motxilla amb un sac de dormir, mantes i una càmera.

Després d'identificar-lo, la Urbana ha posat els fets en coneixement del jutjat per si poden ser delicte contra la integritat moral i delicte d'odi. El 22 de gener, el 'youtuber' va publicar un altre vídeo en què demanava perdó per la seva acció després de rebre nombroses crítiques, en què afirma haver-ho fet per ser immadur: “Va ser culpa meva, ho sento molt”.

Etiquetas
stats