Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els ajuntaments del Besòs engeguen el pla de desenvolupament metropolità de Colau

Núria Parlon, Joan Callau, Ada Colau, Dolors Sabater i Laura Campos

elDiario.es Catalunya

Fa un mes l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau presentava el seu projecte de pla de barris amb una aposta primordial pel riu Besòs com a eix d'una nova etapa de desenvolupament econòmic i social de la ciutat. Les polítiques al voltant de l'Eix Besòs, va remarcar l'alcaldessa, s'haurien de desenvolupar en clau metropolitana. Aquest dimecres s'han trobat les alcaldesses i alcalde de l'Eix Besòs per engegar una aliança municipal entre Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac i Sant Adrià de Besòs.

Ada Colau, Dolors Sabater, Núria Parlon, Laura Campos i Joan Callan han acordat reformar l'actual Consorci del Besòs, creat inicialment per coordinar les actuacions a la frontera entre Barcelona i Sant Adrià, per convertir-lo en un eix de coordinació entre els cinc municipis. En un comunicat, els consistoris asseguren que aquesta nova aliança hauria de “convertir aquest territori en la gran aposta de transformació metropolitana pels propers anys”.

De moment les alcaldesses i l'alcalde s'han limitat a encarregar a l'empresa municipal Barcelona Regional un pla d'actuació en matèria de lluita contra les desigualtats, desenvolupament ambiental, promoció econòmica, urbanisme i infraestructures que hauria d'estar llest en tres mesos. Més enllà d'això, l'aliança té per objectiu desplegar una política social conjunta a la franja del Besòs i transformar la zona en “un nou eix de centralitat”.

Els barris i poblacions al voltant del riu Besòs són dels que més han patit l'increment de les desigualtats amb la crisi. En un article publicat a Catalunya Plural Carlos Delclós, Sergio Porcel i Sebastià Sarasa apuntaven que després del 2008 les zones amb més d'un 2% de població usuària de Càritas “es multipliquen, estenent particularment al llarg dels dos marges del riu Besòs, arribant també als barris perifèrics de Badalona”, entre d'altres.

L'Eix Besòs, amb 927.175 habitants, representa un 12% de la població catalana i un 28% de la població de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Etiquetas
stats