Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les investigacions del cas Método 3 assenyalen José Zaragoza

José Zaragoza va encarregar a Método 3 que recollís informació sobre el domicili de Xavier Garcia Albiol.

catalunyaplural.cat

Barcelona —

Les investigacions policials del cas Método 3 posen contra les cordes el PSC, i més concretament al seu exsecretari d'organització, José Zaragoza. El Cos Nacional de Policia assenyala Zaragoza com a origen d'almenys dos encàrrecs a l'agència de detectius relacionats amb l'espionatge a polítics: l'enregistrament de la conversa entre Alícia Sánchez Camacho i l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola al restaurant La Camarga i una investigació sobre el domicili de Xavier Garcia Albiol, alcalde de Badalona.

José Zaragoza va encarregar el febrer del 2010 a l'agència de detectius Método 3 que li confirmés on vivia el llavors alcaldable del PP per Badalona, Xavier García Albiol, segons els correus que ha trobat la policia a l'ordinador d'Elisenda Villena, exdirectiva de l'agència. En un informe policial que figura al sumari del cas Mètode 3, sobre el suposat espionatge a la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, apareixen dos correus electrònics que es va creuar el líder socialista amb Villena, sota els assumptes “XGA” i “XaGA”, que correspondrien a Xavier Garcia Albiol, segons han confirmat a Efe fonts pròximes a la investigació.

En el primer dels correus, datat el 8 de febrer de 2010 amb l'assumpte “XGA”, Villena explica a Saragossa: “Bones, del tema que vam parlar el passat dijous: pel que fa al domicili, les lletres (M, N, O, P) corresponen a diferents portals. El seu portal és la lletra M. a la bústia no hi surt el seu nom, hi ha altres que et diré en un informet quan ho acabi. Confirmat que viu aquí, per una veïna. Avui no ha sortit des de les 07.45 ni ha anat cotxe algun a recollir-lo. Demà ​​provem una altra vegada”. En els següents correus Villena insisteix a Zaragoza perquè li confirmi que ha rebut la informació i el líder socialista li respon amb un “Ok”.

Aquesta investigació va servir per difondre des del PSC que Garcia Albiol, que tant havia polemitzat amb la convivència veïnal a Badalona -deguda segons el seu parer a la immigració romanesa- ni tan sols vivia a la ciutat. García Albiol, que tenia el domicili a Barcelona, va al·legar que es tractava d'una residència temporal i per qüestions familiars. Dos anys després, l'ara alcalde de Badalona ha sortit al pas de les informacions per acusar els responsables socialistes de “mafiosos”: “això és més propi de Don Vito Corleone”.

Rubalcaba es distancia i els partits demanen explicacions

Davant aquestes informacions, no només els partits han demanat a la formació que surti a donar explicacions, sinó que ho ha fet també el mateix secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. El líder dels socialistes ha qualificat aquest dimecres de “repugnant” l'espionatge polític, i ha afegit que, de confirmar-se les indagacions policials, el PSC “haurà de prendre decisions”.

Els principals partits polítics ja van manifestar ahir el seu malestar amb les suposades actuacions de l'exsecretari d'organització socialista. CiU i ERC, que junts tenen majoria al Parlament de Catalunya, ja van anunciar que demanaran la compareixença a la comissió d'Afers Institucionals de Pere Navarro i José Montilla, els dos últims responsables del partit socialista català. El número 2 del PSC, Maurici Lucena, ho va qualificar d'injust, i va prometre que si es confirmava que algú del PSC havia espiat, aquest “no tindria espai ni un minut més en la política”.

L'ombra d'una “maquinació” de PSC i PP contra CiU

Mentre els treballs del Cos Nacional de Policia tanquen el setge sobre la figura de José Zaragoza com a demandant dels serveis de Método 3, les declaracions del director de l'agència situen Alícia Sánchez-Camacho com a coneixedora amb tota probabilitat que la seva conversa a La Camarga estava sent gravada. Francisco Marco, director de Método 3, va afirmar davant el jutge que una de les dues comensals -Camacho o l'exparella de Pujol Ferrusola- havia de ser coneixedora a la força de la presència de la gravadora, i que “el més segur”, va dir, és que fos la líder del PP, que s'hauria posat en contacte amb ells a través de tercers.

Aquestes paraules, sumades al fet que el PSC va encarregar i va pagar 1.750 euros per la gravació de La Camarga, porten a pensar en un pacte entre PP i PSC per demanar informació sobre els tripijocs de la família de l'expesident Jordi Pujol. Així ho va deduir el portaveu de CiU al Parlament: “Això és una maquinació de PSC i PP per fer mal a CiU”, ha denunciat.

Etiquetas
stats