Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El caos ferroviari pel col·lapse de Rodalies de Barcelona afecta 72.000 persones

Imatge de la L1 del metro tancada per la propagació del fum de l'incendi

elDiario.es Catalunya

Un incendi ocorregut de matinada a l'antiga estació de trens d'Arc de Triomf ha inundat de fum bona part dels túnels ferroviaris de Rodalies a Barcelona i ha col·lapsat l'accés a la ciutat i la circulació de la línia 1 del metro. Fins a 30.000 viatgers i 140 combois s'haurien vist perjudicats per la incidència en càlculs realitzats a les 8 del matí, segons Renfe, però en declaracions a Rac 1, Ricard Font, secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, ha estimat que finalment seran uns 100.000 usuaris d'aquests trens els que hauran patit la paralització del servei.

Font ha informat també que es calcula que el servei estarà normalitzat a mig matí, després que l'incendi hagi quedat extingit pels bombers a les 8h. La Generalitat ha rebaixat la xifra d'afectats fins als 72.000 al llarg del matí.

Al migdia la situació a la línia 1 del metro estava normalitzada, inclosa la parada d'Arc de Triomf. No, en canvi, les línies de Rodalies, que es troben tancades en tot el centre de Barcelona, amb les estacions d'Arc de Triomf, Sagrera, Clot-Aragó, Passeig de Gràcia i plaça de Catalunya tancades. Els serveis de Renfe treballen per poder restablir les línies abans de les 16:30h, inici de l'operació tornada, segons ha explicat el director de Rodalies, Fèlix Martín.

Milers d'usuaris de Rodalies han arribat a les estacions aquest matí i s'han trobat amb la circulació dels trens paralitzada. L'origen del col·lapse ha estat, segons fonts oficials, un incendi que es va produir al voltant de la 1 de la matinada a l'estació antiga d'Arc de Triomf de Barcelona a causa de “l'acumulació d'escombraries i altres materials”, segons els Bombers. El foc s'ha donat per extingit al voltant de les 8 del matí.

A aquesta hora, però, el fum ja s'havia propagat pels túnels ferroviaris de Rodalies i havia obligat a tallar la circulació dels trens que accedeixen a la ciutat, així com les estacions d'Arc de Triomf, Sagrera, Clot-Aragó, Passeig de gràcia i Plaça de Catalunya. També la línia 1 del metro s'ha vist especialment afectada per l'incident, ja que comparteix infraestructures amb els túnels de Rodalies. En aquest moment l'afectació de la línia manté tancada la circulació entre les parades d'Universitat i Glòries.

Un cop extingit l'incendi han començat a circular per aquests túnels combois sense passatgers amb l'objectiu d'airejar la zona envaïda pel fum. Les autoritats recomanen utilitzar mentrestant vies alternatives com l'autobús o altres línies de metro per desplaçar-se per Barcelona.

La possibilitat que en l'origen de l'incendi estigui la deixadesa de l'estació antiga d'Arc de Triomf, responsabilitat d'Adif, ha activat la indignació d'usuaris i també d'alguns polítics, que veuen en l'incident una nova mostra dels greuges d'Adif cap al servei de Rodalies de Catalunya.

Etiquetas
stats