Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Albert Ballesta deixarà avui l'alcaldia de Girona, 46 dies després d'arribar al càrrec

Ballesta en una foto de la seva presa del càrrec

elDiario.es Catalunya

L'alcalde de Girona, Albert Ballesta (CiU) preveu deixar aquest dimarts el seu càrrec després d'un mes i mig al capdavant del consistori. Qui va ser triat a dit per Carles Puigdemont per substituir-lo a la primera cadira de l'ajuntament gironí serà al seu torn substituït per Marta Madrenas, actual segona tinenta d'alcalde. Segons ha avançat ElNacional.cat, Ballesta farà pública la seva renúncia el migdia d'aquest dimarts.

La sortida de Ballesta es farà efectiva alhora que CiU Girona preveu anunciar un pacte d'estabilitat pel qual el PSC entraria al govern municipal amb una tinença d'alcaldia. Ballesta, durant els seus escassos 46 dies en el càrrec, havia intentat pactar amb PP i Ciutadans, una decisió que va causar un fort enrenou en incloure una pujada de sou per a l'alcalde.

Finalment el pacte amb PP i Ciutadans no es va tancar, però el capítol va constituir la més important de les polèmiques en què s'ha vist immers Ballesta en el seu curt mandat. L'intent d'acord de dretes evidenciava la incapacitat del de Convergència per buscar aliances amb forces d'esquerres, com sí que trobava Puigdemont. La nominació de Ballesta, que anava de número 19 a la llista de CiU i havia quedat fora del consistori, va ser una aposta del president que ara surt derrotada.

La nova composició de l'ajuntament que amb tota probabilitat serà anunciada en les pròximes hores retorna el PSC al govern de la ciutat després de 5 anys des de la seva sortida de l'alcaldia, i reserva llocs de visibilitat per Demòcrates de Catalunya al nom d'Isabel Muradàs, que va acudir a la llista de CiU com a número dos de Puigdemont

Etiquetas
stats