Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Las negociaciones entre Israel y Hamás llegan a un punto decisivo
ANÁLISIS | El cierre de filas con Israel lleva a EEUU a limitar las libertades
OPINIÓN | 'Todo salió mal', por Enric González

La Delegació del Govern demanda l'Ajuntament de Barcelona pel bust de Joan Carles I

Retirada del busto de Juan Carlos I del salón de plenos

elDiario.es Catalunya

La polèmica retirada del bust de Joan Carles I del saló de plens de l'Ajuntament de Barcelona ha acabat als jutjats. La delegació del Govern a Catalunya ha presentat una demanda contra el consistori que encapçala Ada Colau per negar-se a col·locar un retrat del Rei al saló de plens municipal.

La demanda ha estat presentada després de la resposta negativa del consistori al requeriment que la delegada del Govern, Llanos de Luna, va fer arribar el passat 27 de juliol a l'alcaldessa Ada Colau perquè “d'acord amb la normativa vigent, col·loqui en un lloc preferent del saló de sessions ”una efígie de l'actual rei Felip VI. Llanos de Luna va requerir a l'Ajuntament la col·locació d'una efígie del rei emparant-se en la llei de bases del règim local i en la llei d'organització i funcionament de l'administració general de l'estat. En el requeriment, Llanos de Luna donava un mes a Colau perquè adoptés les “mesures necessàries” per donar compliment a la llei.

Precisament demà divendres l'Ajuntament de Barcelona celebra el seu ple ordinari, de manera que el bust de Joan Carles corre el risc d'eclipsar els punts de l'ordre del dia del plenari, com ja va passar després del primer plenari celebrat després de la retirada del cap de Juan Carles.

L'Ajuntament de Barcelona va retirar el passat 23 de juliol el bust dedicat a Joan Carles I del Saló de Plens del consistori. El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello va considerar que, en no ser ja Joan Carles cap de l'Estat, la presència del seu bust a la sala de plens suposava una “anomalia” Pisarello va afegir que estudiarien, juntament amb la resta de partits, si es col·locava en el seu lloc una representació del Rei Felipe VI. Pisarello també va mostrar la voluntat del govern municipal de revisar des del consens la simbologia i la iconografia monàrquica tant a l'Ajuntament com a la ciutat, ja que va considerar que està “sobrerepresentada”.

Etiquetas
stats