Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La secretària d'organització del PSC diu que un altre regidor va signar la llicència per la qual està acusada

Escarp en una imatge d'arxiu

Oriol Solé Altimira

La secretària d'organització del PSC i diputada al Parlament, Assumpta Escarp, ha assegurat aquest dimecres davant del jutge que ella no va signar la llicència d'obres per la qual està acusada d'un delicte urbanístic, sinó que ho va fer l'alcalde accidental a l'estiu del 2009, Carles Martí –ara candidat del PSC al Senat en les eleccions del 26J. El fiscal demana una multa de 6.000 euros i 8 anys d'inhabilitació per Escarp, que en el moment dels fets era regidora de l'Eixample pel PSC, per un delicte contra l'ordenació del territori per autoritzar la construcció del parc de bombers de Joan Miró sobre una zona verda, incomplint presumptament la legislació urbanística.

Davant la sala civil i penal del TSJC, Escarp ha recordat que el parc era de caràcter provisional i que en altres ocasions ja s'havien instal·lat equipaments municipals temporals en zones verdes, com per exemple quan es remodelava algun mercat. Escarp ha explicat que ella no va signar l'autorització de la llicència d'obres, sol·licitada per l'Hospital Clínic per ubicar provisionalment el parc de bombers desplaçat del carrer Provença per ampliar l'hospital, ampliació que encara no s'ha fet.

També ha afirmat que ni com a regidora de Seguretat ni com a regidora de l'Eixample no va participar en la tramitació del projecte ni en el conveni signat entre l'Ajuntament, la Conselleria de Salut i la Delegació del Govern a Catalunya. “No tinc coneixements jurídics”, ha afirmat.

Amb tot, sí que ha reconegut que “possiblement” es va equivocar quan va anunciar l'operació urbanística en el plenari del districte que es va celebrar al juliol de 2009, dies abans que se signés la llicència. “Ho vaig fer més per transparència que per una altra cosa”, ha assenyalat. Les obres van començar l'agost del 2009 i es van acabar abans del gener del 2010. Al març ja es van desplaçar els bombers del parc de Provença, que s'havia d'enderrocar ràpid per poder construir pantalles de contenció per a les obres del túnel de l'AVE.

La diputada ha dit que tampoc va participar en l'elaboració dels informes que van fer els tècnics municipals, ja que era una comesa dels serveis jurídics i d'urbanisme del districte. També ha declarat desconèixer qui va decidir que el parc provisional situés en una zona verda com el parc de l'Escorxador o de Joan Miró.

Per la seva banda, els tres tècnics de l'Eixample jutjats han explicat que al ser una instal·lació provisional no requeria un procés d'exposició pública ni un pla especial. Altres tècnics municipals que han acudit al judici com a testimonis han assenyalat que el procediment no era molt habitual, perquè l'encarregat de les obres era l'Hospital Clínic encara que eren unes obres provisionals i que es feien en zona verda. També han negat cap tipus de pressió política o dels alts càrrecs municipals.

Etiquetas
stats