Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La falta de proves deixa sense culpables una agressió dels Mossos a un antifeixista

Agressió del Mossos el 12 d'Octubre de 2012.

Oriol Solé Altimira

La manca de proves directes i la impossibilitat d'identificació ha tornat a salvar dos agents dels Mossos d'Esquadra d'una condemna per agressió. L'Audiència de Barcelona ha absolt dos antiavalots acusats de colpejar un antifeixista. Els magistrats declaren provada l'agressió policial, però no han pogut determinar amb claredat si els acusats són els antiavalots que van pegar el jove. I en cas de dubte, a favor de l'acusat.

El judici ja va donar molts números a l'absolució. Com van mostrar els vídeos visionats durant la vista oral, el dia de l'agressió, el 12 d'octubre de l'any 2012, l'armilla reglamentària dels antiavalots tapava el codi identificatiu que llueixen tots els agents. Això ha impedit al tribunal acreditar completament que els dos acusats són els policies que van agredir el jove.

En la sentència, el tribunal declara que “ha arribat al convenciment” que agents de la policia catalana van agredir al jove antifeixista Pau Andaluz gràcies als vídeos, els informes forenses i els testimonis del judici. No obstant això, han sentenciat una absolució al no poder assenyalar amb exactitud que els policies agressors fossin els dos agents que van seure al banc dels acusats.

La Fiscalia i l'acusació particular reclamaven a la Generalitat que indemnitzés la víctima amb 10.000 i 16.000 euros, respectivament. Totes dues van sol·licitar també cinc anys de presó pels dos acusats. La defensa dels agents demanava l'absolució i en el judici l'advocat de la Generalitat va obrir la porta a que l'agredit aconseguís una indemnització per la via civil un cop tancada la penal.

Per Alerta Solidària, l'organització antirepressiva que defensava l'antifeixista, la reiteració de casos en què una agressió policial queda impune al no poder identificar l'agent –com ara el d'Ester Quintana– “demostra la nul·la voluntat política” de la conselleria d'Interior d'acabar amb les males praxis del cos.

Etiquetas
stats