Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

'Cançons de prop', un recorregut extraordinari per la música en valencià

elDiariocv

València —

La música en valencià és diversa i potent. La seua expansió és un dels fenomens més interessants dels últims temps. Amb bandes i solistes i estils i influències que van del rock, el reggae o el hip hop a la música d'arrels o els ritmes tradicionals, l'efervescència i la creativitat de les seues propostes no deixen d'augmentar. Al llarg de 12 setmanes, eldiario.es publicarà una sèrie d'aproximacions a una dotzena de protagonistes d'aquest engrescador moviment musical.

Sota el títol 'Cançons de prop', a partir del 6 març, una producció audiovisual original farà un recorregut extraordinari per algunes de les principals veus del moviment. Estructurada en episodis de 30 minuts, la sèrie serà publicada amb periodicitat setmanal en l'edició valenciana d'eldiario.es fins a les darreries del mes de maig.

Aquest projecte que llança eldiariocv.es s'ha realitzat amb la col·laboració d'InfoTV en la producció, i s'inicia la setmana del 6 al 12 de març amb un programa dedicat al grup Aspencat, un dels principals referents de l'escena valenciana, cap de cartell de festivals i exemple d'una progressió espectacular des de les propostes basades en ritmes festius fins a l'exploració de territoris sonors com el reggae o el hip hop.

Amb guions elaborats pel crític i estudiós de la música popular Josep Vicent Frechina, la periodista Verònica Castillo com a presentadora i conductora i Maria del Mar Ruiz com a productora, la sèrie està estructurada en 12 capítols de 30 minuts organitzats al voltant de dos eixos: l'enregistrament d'actuacions en directe dels grups o cantants específicament realitzades per al programa i el reportatge-entrevista en exteriors que aprofundeix en la trajectòria, els plantejaments i l'evolució dels músics protagonistes.

Aspencat, Òscar Briz, Arthur Caravan, Pau Alabajos, Miquel Gil, Eva Dénia, Mox, Pep Gimeno 'Botifarra', Mara Aranda, Sénior i el Cor Brutal, Tardor i Carles Dénia són els grups i cantants que desfilaran per aquesta producció, que ha resultat possible gràcies al suport de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Una producció que ha d'agrair a l'Ajuntament d'Almussafes i a la direcció i tot el personal del Centre Cultural d'aquesta localitat la col·laboració que ha fet possible els enregistraments en directe.

Etiquetas
stats