Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La pareja de Ayuso facturó trabajos durante su fraude fiscal a un socio en Panamá
Los megaincendios queman Europa, ¿estamos preparados?
Opinión - Noticias que no interesan. Por Esther Palomera
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

L'escriptor valencià Josep Piera, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

L'escriptor valencià Josep Piera.

Europa Press / elDiariocv

València —

0

L'escriptor valencià Josep Piera i Rubio ha guanyat el 55 Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, segons ha anunciat el president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, aquest dimecres en roda de premsa a Barcelona.

L'autor, nascut a Beniopa (Gandia) en 1947, va ser guardonat el 2021 per la Generalitat Valenciana amb motiu del 9 d'Octubre en reconeixement a una vida dedicada a la literatura. Fill predilecte de Gandia des de 2010, Piera també va rebre la distinció de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el 1991.

D'acord amb les bases, el guardó, dotat amb 20.000 euros, s'atorga a una persona que per la seua obra literària o científica en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seua tasca intel·lectual, haja contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels territoris de parla catalana.

El jurat d'aquesta edició està format per Marc Artigau, Judit Carrera, Martí Domínguez, Àngels Gregori, Ingrid Guardiola, Maria Rosa Lloret, Isidor Marí, Marta Nadal i Salvador Sunyer.

Piera és un dels grans noms de la “generació dels setanta”, que va renovar la literatura catalana agafant impuls en els temps de la transició a la democràcia. La seua obra, iniciada en el terreny poètic (Va guanyar el premi Carles Riba el 1979 amb El somriure de l'herba), s'ha desplegat també en prosa, sobretot en llibres que combinen cert to de dietari amb la literatura de viatges i l'assaig, com El Cingle Verd, premi Josep Pla del 1981, o com Estiu grec (1985) y Un bellíssim cadàver barroc (1987).

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats