Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Damian Jr. Marley encapçala la jornada més intensa del Rototom

Damian "Jr. Gong" Marley

EFE

El Main Stage del Rototom Sunsplash rep hui un dels grans noms de la 23a edició: el jamaicà Damian “Jr. Gong” Marley, un dels fills menors del rei del reggae, Bob Marley, que torna a Benicàssim per presentar un espectacle renovat després del concert que hi va oferir el 2013.

El seu talent, la seua versatilitat i la seua capacitat per a enfocar la música reggae des de prismes nous –com el hip hop i el rap americans– sense deixar de banda la tradició, han fet d’aquest artista, guanyador de tres premis Grammy, un dels més aclamats internacionalment.

Damian Marley s’ha convertit en l’hereu de la fama mundial de son pare i destaca també per la seua tasca com a productor a través del segell Gueto Youth International i per la seua col·laboració amb Mick Jagger en la formació superheavy.

Damian Marley serà un dels vèrtexs del triangle jamaicà intergeneracional que actuaran hui en el Main Stage i que completaran el llegendari Pablo Moses i la talentosa poetessa i cantant jamaicana Jah9.

Encara que el nom de Pablo Moses està especialment lligat al roots reggae dels 70 i 80 des que es va donar a conéixer el 1975 amb Revolutionary Dream, en l’actualitat viu un segon renaixement musical de què farà partícip el públic del festival, a qui després de més de 30 anys de carrera continuarà emocionant amb lletres que destaquen pel seu compromís social, polític i cultural.

Al triplet jamaicà de la quarta sessió del Rototom Sunsplash s’incorporarà Jah9, una digna representant de la nova generació d’artistes jamaicans de reggae revival, molt compromesa amb temes socials i espirituals.

L’escena reggae europea estarà també present en el Main Stage de la mà de l’artista neerlandés d’origen caribeny Ziggi Recado, una de les figures emergents del gènere.

De la seua banda, el Showcase tindrà un fort pes italià, amb referents com Almamegretta (cap de cartell en la primera edició del Rototom, el 1994), Attila, Inna Cantina Sound, Virtus o Sistah Awa. Els gallecs Rebel Roots se sumaran també al cartell d’aquest escenari, a què posaran ritme ska el DJ madrileny Toni Face i The Bartenders (Polònia).

La vetlada en la DanceHall serà marcada per la celebració del 25é aniversari de Silly Walks Discoteque, mentre la Dub Academy rebrà Ackboo juntament amb el madrileny Yeyo Pérez, i el productor francés ManuDigital, aquesta vegada acompanyat per George Palmer.

El reggae com a espai de rebel·lió i de resistència serà un dels temes que abordarà la Reggae University en una xarrada que tindrà la participació de Kabaka Pyramid, un altre dels nous talents del gènere que estaran enguany (dimecres 17) en el Main Stage.

El canvi climàtic a debat

El Fòrum Social abordarà en el debat “Canvi climàtic: entre vaques i petroli”, la influència mediambiental de la producció intensiva de la indústria càrnia que, juntament amb l’ús d’hidrocarburs, són les causes principals de l’efecte d’hivernacle. Ho farà amb la participació de Marianne Thieme, diputada en el parlament neerlandés i defensora dels drets dels animals, i Javier Andaluz, responsable de relacions exteriors d’Ecologistes en Acció.

Aquest espai de debat inclourà també una xarrada sobre el procés de pau a Colòmbia, seguida de la sessió “Art urbà: una aposta de vida”.

Etiquetas
stats