Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia investigarà la participació privada de l’alcalde de Villahermosa en una empresa semipública

El diputat del Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló i alcalde de Vilafermosa, Luis Rubio (PP)

elDiariocv

La Fiscalia Provincial de Castelló ha incoat diligències d’investigació penal i ha designat un fiscal instructor per a investigar si el cas de l’empresa Pellets de Villahermosa és constitutiu de delicte. Segons relata l’edil de Castelló en Moviment Anna Peñalver, la denúncia que va lliurar el seu grup polític “va informar al ministeri públic indicis d’una actuació irregular que ara es comença a investigar”.

El cas Pellets aborda el procés d’autoadjudicació del diputat provincial i alcalde de Villahermosa del Río pel Partit Popular, Luis Rubio, i de dos edils populars (Rosa María Flor i Elena Gloria Guillamón), de participacions privades en l’empresa mixta publicoprivada Pellets de Villahermosa SL. Aquesta és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Villafermosa amb un capital social de 800.000 euros. A més dels denunciats, entre els accionistes privats consten la resta dels regidors de l’equip de govern del Partit Popular.

En el seu escrit, la formació ciutadana apunta l’existència d’una “presumpta incompatibilitat”, que seria “especialment greu” en el cas de Luis Rubio, ja que disposa des del Consorci de Bombers d’una partida econòmica per a un Pla d’Actuació Forestal, que inclou la producció de pèl·lets, amb un pressupost d’un milió d’euros. Aquest pla encara no s’ha desplegat perquè continua esperant la signatura d’un conveni amb la Generalitat, segons ha informat en resposta a una pregunta de Castelló en Moviment el mateix Luis Rubio.

L’edil assembleària valora que “el control d’empreses semipúbliques és una via per a estendre la xarxa de clientelisme i el vot captiu pel territori castellonenc”. A més, apunta que “aquests casos mostren que el llegat fabrista perviu encara. La renovada Diputació de Moliner és una actualització gripada del fabrisme de sempre”.

Etiquetas
stats