Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Castelló acull la gran festa per la llengua i la cultura del 25 d'Abril després de 40 anys

Castelló torna a acollir la festa que va tindre per última vegada l'any 1982.

Toni Cuquerella

0

Després de 40 anys, i recordant l’Aplec de Castelló del 1982, la ciutat serà l’epicentre de la jornada reivindicativa, popular, cultural i musical del 25 d’Abril. Així, Castelló commemorarà aquesta celebració que organitza Acció Cultural del País Valencià (ACPV), una de les entitats històriques i culturals més rellevants del territori valencià. La trobada recordarà una cita històrica on l’escriptor i assagista Joan Fuster va pronunciar un dels seus discursos més reconeguts en defensa de la llengua i la cultura valenciana. A més, aquesta celebració també servirà d’homenatge amb motiu de l’Any Joan Fuster, que commemora el centenari del naixement de l’escriptor valencià (Sueca, 1922 - 1992).

El regidor de Plurilingüisme i Foment del Valencià, Francesc Mezquita, ha ressenyat que “serà una jornada lúdica i festiva on commemorem els 40 anys d'aquella històrica locució de Joan Fuster i on defensarem eixe orgull identitatari que tenim els valencians i valencianes que ens fa únics”. L’edil també ha volgut animar a la ciutadania a participar d'aquesta gran trobada tant als concerts de matí com al de vesprada, així com a la cercavila i les muixerangues.

Programació

La jornada del 7 de maig començarà amb l’espectacle ‘Arrel’ de Noèlia Llorens ‘Titana’ i Miquel Gil, una iniciativa que busca la promoció de la música en valencià d’artistes reconeguts i d’altres més emergents. Aquesta activitat gratuïta i per a públic familiar es celebrarà al matí a la plaça Hort dels Corders. 

A la vesprada, ACPV convocarà la tradicional manifestació per la llengua que recorrerà els principals carrers de la ciutat amb eixida des de la Farola. A més, se celebrarà una Trobada de Muixerangues de tot arreu del País Valencià.

Com a cloenda, se celebrarà una gran festa de música i concerts a la Plaça de Bous. El cartell estarà format per la resta d’espectacles que conformen el Mural Sonor d’ACPV: “Pell”, amb Mireia Vives i Borja Penalba; “Veta” amb May Ibáñez i el Tardor; i “Carrer”, dirigit per la Banda No Falla, i a més a més, comptarà amb un munt de col·laboracions dalt l’escenari.

Etiquetas
stats