Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'eclosió d'Eva Dénia com a cantautora

La cel·lista Merxe Martínez i la cantautora Eva Dénia

Moisés Pérez

València —

Tot i que els darrers dies ha arribat l'hivern, el temps d'ara és més semblant al de primavera que no al fred que caracteritza aquestes dates. Un canvi de temperatura que fa florir abans d'hora alguns arbres. I que també troba efectes a la música. És el cas d'Eva Dénia, que ha passat de ser una integrant destacada de diversos projectes de música a folk a començar la seua aventura com a cantautora. La seua vena per a cantar en solitari ha florit abans d'hora.

El seu disc s'anomena 'Quan abril era abril'. I en temps més pareguts a aqueix mes que no a gener, la cantant, guitarrista i compositora valenciana estrena el seu primer treball com a cantautora aquest dissabte a la sala Mercedes Jazz, de València. Produïda per la discogràfica Comboi Records, Dénia no estará sola, tot i que és el seu primer disc com a protagonista destacada. Estarà acompanyada per la cel·lista valenciana Merxe Martínez.

El públic podrà gaudir d'un repertori de cançons escrites i arranjades per la mateixa cantant. Amb una llarga trajectòria versionant al valencià diversos autors i estils com ara el jazz, Dénia ens mostrarà el seu treball més personal, més íntim. Cançons i lletres sorgides després de tants anys i que ara demanen pas en la vida de la cantant. “Finalment, el cos em demana de fer les meues pròpies cançons”, reconeix Dénia.

A l'enregistramentr d'aquest disc ha col·loborat l'esmentada Merxe Martínez, integrant del grup Sis veus per al Poeta- amb el violencel. De fet, Dénia va estar impulsora d'un projecte que pretenia realitzar un disc que suposara un tribut al poeta Vicent Andrés Estellés. D'aquesta idea va sorgir el treball conjunt 'Homenatge a Vicent Andrés Estellés'. Amb aquesta cel·lista també ha desenvolupat un duo amb el qual va preparar diversos repertoris, tant de chanson com de música valenciana, d'autor i tradicional.

Però, no sols col·labora al disc Martínez, tot i que les seues notes estan més presents que les de qualsevol altre col·laborador. Altres artistes com ara Toni Belenguer, José Luis Porras, Lluna Aragón i Carles Dénia també apareixen en un treball que suposa l'eclosió de Dénia com a cantautora.

Etiquetas
stats