Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El Gobierno da por imposible pactar la acogida de menores migrantes con el PP
Borrell: “Israel es dependiente de EEUU y otros, sin ellos no podría hacer lo que hace”
Opinión - Salvar el Mediterráneo y a sus gentes. Por Neus Tomàs

Garicano (Ciutadans) considera un “suïcidi” demanar el valencià a la Universitat de València

Luis Garicano al costat d'Albert Rivera en un acte de Ciutadans

Toni Cuquerella

València —

Després de la polèmica de l’exportaveu de Ciutadans, Carolina Punset, per haver afirmat a les Corts que el sistema d’immersió lingüística en valencià era “tornar a l’aldea” i després d’haver demanat fulminar l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per defensar la unitat lingüística amb el català, el partit d’Albert Rivera torna a xafar un altre ull de poll lingüístic per mitjà de Luis Garicano (coordinador del programa econòmic de C’s), que ha dit que això de demanar el coneixement de valencià per a ser professor a la Universitat de València és un “suïcidi acadèmic”.

En el seu compte de Twitter Luis Garicano es va fer ressò d’un moviment de recollida de signatures en contra d’aquest requisit de la Universitat de València afirmant: “Suïcidi acadèmic de la Uni de València: demanar valencià per a ser professor universitari”. Però, a més, s’agreujava perquè s’usava el tuit d’un altre usuari que promovia aquesta derogació en què s’afirmava “Fora terrossos de la universitat!!!”.

Aquestes paraules van provocar un cert enrenou en el món acadèmic i cultural valencià, que va arribar, fins i tot, a tenir una resposta de Compromís en la mateixa xarxa social.

Garicano va continuar defensant la seua postura i va respondre a la interpel·lació d’un altre usuari afirmant que ni a Tòquio demanen el japonés, “ni a Holanda l’holandés, ni a Hong Kong el cantonés, ni a Suïssa, el suec… El llenguatge de la ciència és l’anglés” i obviant que cadascuna d’aquestes llengües és la majoritària al país o a la ciutat esmentats.

En altres respostes Garicano deia que “El 1900, impossible fer ciència sense saber alemany. Hui dia és impossible sense l’anglés. La resta són irrellevants per a l’avenç del coneixement”. D’altra banda, advertia que “La funció de la universitat no és la reivindicació, sinó l’avenç i la transmissió de coneixement, encara que vinga de fora!” i acabava fent referència al castellà assegurant que “no hauria de ser-ne requisit. Si un científic de primera vol venir a Espanya, que hi vinga sense barreres artificials”.

Etiquetas
stats