Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La nova televisió contractarà 62 treballadors per a emetre el més prompte possible

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

elDiariocv

La nova televisió valenciana -de nom provisional, À., (A punt) - segueix donant passos cap a la reobertura. Quasi sis mesos després del nomenament del seu consell d'administració, aquest es reuneix aquest dijous per a aprovar la contractació de personal que permeta accelerar la posada en marxa de la cadena, encara sense data.

Segons un comunicat del Consell Rector, en aquesta reunió s'ha acordat contractar a 62 persones. Entre ells, tècnics (per a determinar el material necessari i avaluar l'estat dels equips de l'antiga Canal 9), personal administratiu (que recolze la labor de la gerència i la directora general, Empar Marco) o advocats per a redactar i supervisar els contractes.

Les incorporacions són considerades vitals pel Consell Rector, que ha treballat sense gaire suport per a una tasca tremenda: construir una ràdiotelevisió pràcticament des de zero. Els contractes -a l'espera de la convocatòria d'unes proves d'accés- seran temporals. Aquesta relació de llocs de treball encara ha de rebre l'autorització definitiva de la Direcció general del Sector Públic, indica la Corporació. L'òrgan preveu una despesa de 2'7 milions d'euros en personal per a tota la CVMC.

Així mateix, des del Consell Rector han aclarit que el pressupost de la futura Societat de Mitjans de comunicació està per aprovar i desenvolupar, i s'elaborarà a partir de la partida pressupostària inclosa en el capítol 4 de la CVMC, que és de 36'8 milions. La Societat haurà de distribuir aquesta quantia entre la seua partida de personal i les despeses de funcionament, com per exemple la producció i compra dels continguts audiovisuals.

En la selecció de personal -que s'ha vingut negociant amb els sindicats- es donarà preferència als treballadors de l'extinta Ràdio Televisió Valenciana de més antiguitat i que van aprovar una oposició. Es respectaria així la llei valenciana de creació de la nova televisió, que, per contra, no concedeix cap avantatge als extreballadors de Canal 9 en la selecció definitiva de la plantilla.

El Consell Rector també té previst debatre sobre el nom provisional de la cadena - À. no és ben vista ni per part del Consell ni pel PP, que ha demanat una altra denominació- i abordar la grandària de la plantilla. La directora general proposa 500 treballadors, xifra excessiva per a alguns membres del Consell Rector i del govern valencià. El 2017 la Generalitat ha pressupostat 55 milions d'euros per a la substituta de Canal 9.

Etiquetas
stats