eldiario.es

9

Belles Arts, la segona pinacoteca de l'Estat, està al centre de València

Entre les 500 obres que s'exposen al Museu de Sant Pius V, n'hi ha de Velázquez, Ribera, Murillo, Benlliure, Pinazo o Sorolla.

José Ignacio Casar Pinazo, director del Museu de Belles Arts de València

José Ignacio Casar Pinazo, director del Museu de Belles Arts de València

El museu de Belles Arts de València és el més important de l'Estat, desprès de El Prado. Una pinacoteca que atreu turistes de tota Europa però que molts valencians no han xafat mai. Ubicada al Col·legi Seminari de Sant Pius V, a la riba esquerra de l'antic llit del riu Túria, entre els ponts de la Trinitat i del Reial, només l'edifici, de trets barrocs, ja mereix una visita. 

A dintre s'exposen 500 obres, d'un fons de 30.000, que van des del segle XIV fins als 1980. Hi destaquen quadres de Velázquez, Ribera, Murillo, Benlliure, Pinazo o Sorolla.

La sala principal dóna la benvinguda amb una col·lecció única de retaules religiosos que conformen un dels conjunts més rellevants del gòtic internacional. I la planta superior mostra l'aportació de l'escola valenciana de pintura amb López Portaña, Ribalta o els March però també amb obres de Goya.

Un museu que va més enllà d'una pinacoteca al reunir pintura, gravats, arts suntuàries o escultura. Ara que la calor apreta i la cultura ix a l'aire lliure el museu de Belles Arts és una alternativa fresqueta que sempre val la pena.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha