Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

“Verá, tengo la desgracia de estar siempre contradiciéndome a mí mismo”. Periodista o lo que surja. Feminismo y sarcasmo a partes iguales.

Els punts violeta ja no són cosa de “feminazis”

Punto violeta de Cruz Roja

Laura Martínez

0

Els punts violeta ja són una realitat en els festivals de música. Després d’uns quants anys sent autogestionats pels col·lectius feministes, que col·laboraven amb Protecció Civil i amb l’organització dels esdeveniments, aquests espais que busquen que les dones se senten segures s’han anat acceptant com a part d’aquests.

Dels primers s’encarregaven voluntàries dels col·lectius locals, principalment joves que proporcionaven informació als que hi acudien a preguntar i buscaven pel festival possibles agressors. Segons contaven les responsables de l’espai en el Festivern, a vegades s’hi acostaven xavals joves a increpar-les amb insults com ara “gihadistes de gènere”, l’arxiconegut “feminazi” i “bandarres” seguit de “malfollades”, “amargades” o qualsevol relatiu a la seua situació sexual.

Amb l’expansió de la consciència que ha propiciat el feminisme, enguany les institucions valencianes s’han sumat a la iniciativa i han buscat uns perfils més tècnics, amb personal de l’Institut de la Dona i de la Creu Roja. En el projecte per als concerts de Vivers, que formen part de la Fira de Juliol que organitza l’Ajuntament de València, participen 23 voluntàries de l’ONG en diferents torns.

En el cas de la Creu Roja, plantejat des de l’organització juvenil, les integrants estan coordinades per un equip especialitzat en gènere format per una psicòloga, una advocada i una criminòloga. La seua faena consisteix a acompanyar les possibles víctimes o qualsevol persona que requerisca assessorament “des d’una perspectiva integral i especialitzada”, aclareix l’organització.

La coordinadora a València assenyala que “el projecte ha tingut molt bon acolliment per part de les dones” i que “cada vegada són més homes els que s’acosten a demanar informació per a ajudar alguna persona del seu entorn”.

Per a la temporada de festivals del 2018, l’Agència Valenciana de Turisme i l’Institut de la Dona han treballat punts violeta en tots els festivals que s’integren en el paraigua Mediterranew Fest: Festival de les Arts, el FIB, el Rototom, l’Arenal Sound, Medusa Sunbeach, el Marenostrum, el Low Festival i el Leyendas del Rock.

Paraules contra el masclisme

Una de les accions dels punts violeta és fer pedagogia contra el masclisme. Per fer-ho, les voluntàries han facilitat un panell en què les persones que ho consideren poden escriure frases que servisquen de suport a altres dones en nom de la sororitat o consignes contra el masclisme.

Sobre este blog

“Verá, tengo la desgracia de estar siempre contradiciéndome a mí mismo”. Periodista o lo que surja. Feminismo y sarcasmo a partes iguales.

Etiquetas
stats