eldiario.es

9

“Fogueres sense sang” torna al carrer en contra de les corregudes de bous

Protecció Animal estudia plantejar una consulta perquè la ciutadania decidisca quin ús s’ha de donar a la plaça de bous

L’edil Marisol Moreno insisteix que un ús cultural seria “més positiu” per a les arques públiques que una setmana de corregudes de bous

La manifestación antitaurina del año pasado

La manifestació antitaurina de l'any passat Cedida / Alicante

La manifestació antitaurina “Fogueres sense sang”, el dissabte 18 de juny a Alacant, pot ser una de les últimes del moviment antitaurí de la ciutat. La Regidoria de Protecció Animal vol per al final del 2017, quan acaba la concessió de la plaça, que la ciutadania es pronuncie en una consulta sobre l’ús o no de la plaça per a fer corregudes de bous.

L’edil de Protecció Animal, Marisol Moreno, ha convidat la ciutadania a participar en la manifestació, a l’espera que es faça més avant la consulta ciutadana.

El seu departament i el de Participació Ciutadana estudien preguntar als alacantins, de manera “vinculant o no”, què s’ha de fer de la plaça de Bous. “No es consultarà si es prohibeix la tauromàquia o no, sinó quin ús volen els alacantins per a la plaça de bous”. Moreno ha recordat que només s’utilitza “una setmana l’any” un espai de 10.000 metres quadrats “al centre d’Alacant”. Per això, ha entés que seria “molt més positiu per a les arques municipals” donar un ús cultural al recinte.

Ha reconegut que aquestes Fogueres hi haurà bous, “l’any que ve imagine que també”, per la qual cosa ha deixat per al final del 2017 plantejar la consulta “quan el PSPV –que té les competències sobre la plaça– haja de decidir si es renova la concessió o no amb Toros del Mediterráneo”.

Si la consulta ix avant, Alacant serà la ciutat “més gran” on s’haja plantejat la consulta fins al moment. En altres municipis, “amb els ‘bous al carrer’, en el 95% dels casos ha eixit que no”, indica Marisol Moreno.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha