Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El TSJ rebutja el recurs del Consell i manté la suspensió cautelar del decret de plurilingüisme

El conseller d'Educació, Vicent Marzà

EFE

València —

El Tribunal Superior de Justícia valencià ha rebutjat el recurs presentat per la Generalitat i manté la suspensió cautelar del decret de plurilingüisme en ensenyament no universitari a la Comunitat Valenciana, segons informa el TSJCV.

La Conselleria d'Educació el passat mes de maig va recórrer l'acte del TSJ que suspèn cautelarment aqueix decret en considerar que tenia “tota la garantia d'estar fonamentat i tenir una base tant pedagògica com a jurídica”, segons va dir llavors el seu titular, Vicent Marzà, després de conèixer que l'alt tribunal havia estimat la petició del recurs presentat en el seu moment per la Diputació d'Alacant.

Els magistrats explicaven que accedien a la decisió cautelar del decret -l'aplicació pràctica del qual està prevista a partir del pròxim curs escolar- en resultar “evident que, de no suspendre's fins que recaiga sentència, un gran nombre d'alumnes podrien veure els seus drets disminuïts en relació a l'acreditació d'idiomes”.

En aquest sentit, que és la base argumental de la mesura cautelar sol·licitada, apreciaven que, malgrat el que al·lega el lletrat de la Generalitat, “existeix una diferència entre les acreditacions dels idiomes en els nivells bàsic, intermedi i avançat”. El TSJCV creu que no suspendre cautelarment decret “causaria un perjudici irreparable”.

Etiquetas
stats