Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Estellés nodreix de poesia València

El poeta Vicent Andrés Estellés durant una conversa

Moisés Pérez

València —

Si el poeta Vicent Andrés Estellés va honorar amb els seus versos cada racó de la ciutat de València, ara València vol fer el mateix amb l'autor. I en aquest homenatge que es vol fer sobre un dels escriptors valencians més reconeguts, l'Ajuntament de València començarà per dedicar una setmana a omplir els carrers de versos del poeta de Burjassot.

Des d'aquest dilluns fins al proper dissabte, els poemes d'Estellés seran recitats i escoltats a diversos llocs de la ciutat, com col·legis públics, biblioteques o en el consistori magteix. No debades, tots els dies d'aquesta setmana al matí es realitzarà un recital dels seus millors versos. Un homenatge a l'escriptor que es perllongarà dissabte amb un recorregut pels carrers de València, on la seua néta, Isabel Anyó, guiarà el públic explicant aquest vincle tan estret entre la ciutat i el seu avi. En acabar, també es farà una lectura de viva veu de fragments dels seus escrits.

No obstant això, el recordatori de la seua figura no quedarà aquí. També el dissabte, però a la nit, se celebrarà la “Festa Estellés”. Un sopar on es farà, de nou, una lectura dels seus poemes i que comptarà amb l'espectacle 'Sis veus per al poeta', realitzat per Eva Dénia, Lola Ledesma, M. Amparo Hurtado, Merxe Martínez, Patxi Ferrer i Sílvia Butllofa.

“La voluntat és que aquesta setmana no siga res més que el preludi d'un seguit d'activitats amb el poeta valencià com a epicentre”, ha afirmat la regidora de cultura, Glòria Tello. De fet, des de l'equip municipal es plantegen diverses iniciatives per a complementar en un futur el tribut a la memòria d'Estellés. Entre les que es volen realitzar, hi destaca la Ruta Estellés, una antologia poètica amb poemes sobre la ciutat de València. “És molt important omplir de vida cultural la ciutat amb conferències d'escriptors valencians, recitals de poesia i apostar pels premis literaris municipals 'Ciutat de València'”, ha defensat. Els versos del poeta de Burjassot nodriran aquesta setmana els carrers de la seua benvolguda ciutat.

Etiquetas
stats