Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Génova i els regidors imputats deixen debilitat el lideratge d’Isabel Bonig

Els regidors del PP de València continuaran en el càrrec com a independents.

Carlos Navarro Castelló

La guerra desfermada en el si del PP arran de l’Operació Taula que ha deixat investigats (terme que substitueix imputat després d’una reforma legal) 9 dels 10 regidors que actualment té el PP en l’Ajuntament de València pel pretés blanqueig de capitals ha deixat en evidència la debilitat d’Isabel Bonig com a líder del PPCV.

I és que, el fins ara portaveu del grup municipal del PP en l’Ajuntament de València, Alfonso Novo, ha confirmat aquest dimarts que cap dels edils imputats deixarà l’acta, malgrat que la setmana passada la presidenta regional va avançar que els havia remés una carta en què els donava un termini de 10 dies hàbils perquè abandonaren l’Ajuntament.

Segons Novo, és el Comité de Drets i Garanties del PP nacional el que ha assumit la depuració de responsabilitats amb l’obertura de l’expedient informatiu i amb la fa poc anunciada suspensió cautelar de militància dels regidors, que, tal com ha explicat, continuaran com a independents dins del grup municipal popular.

A més, ha afegit que només deixaran l’acta si s’obri judici oral, tal com marquen els estatuts del partit. Pel que fa a la carta de Bonig, ha confirmat que l’han rebuda aquest dimarts i que confia que una vegada arribats a un acord amb la direcció nacional, no passe res.

Així, aquesta solució acordada entre els edils i Génova deixa totalment aïllada i debilitada Bonig en la seua intenció que deixen les actes a partir del dia 12 d’abril, data límit marcada en l’escrit. La líder regional no ha volgut valorar de moment aquesta situació, però els diferents moviments evidencien que hi ha una forta crisi interna, ja que Génova s’ha alineat amb la postura dels edils de València, que és a més la postura defensada per Rita Barberá.

L’exalcaldessa, que al seu moment va donar suport al nomenament de Bonig com a líder del PPCV, ha mantingut durant les últimes setmanes un enfrontament molt dur amb ella per missatges SMS. Per exemple, en un ‘i advertia que anara “amb compte” amb què deia i que recordara “per què està ací”.

Per la seua banda, el president de la gestora que dirigeix cautelarment el PP a la ciutat de València, Luis Santamaría, ha assegurat que la direcció regional manté la seua postura que els edils han de tornar les actes i no ha descartat noves mesures disciplinàries si, complit el termini, no ho han fet.

Etiquetas
stats