Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP nomena un edil imputat per a la comissió d’investigació de Taula

El regidor del PP, Félix Crespo

Voro Maroto

Situació surrealista a l’Ajuntament de València. El PP ha designat un dels regidors imputats en l’Operació Taula com a membre de la comissió d’investigació de, precisament, l’Operació Taula. El nominat és Félix Crespo, professor de dret i, irònicament, suspés de militància pel seu partit.

Crespo està investigat, com nou dels 10 regidors del PP a València, per un presumpte delicte de blanqueig de capitals. Malgrat que és sospitós de corrupció, formarà part del grup de treball format pel consistori per a investigar l’afer. El jutge, el fiscal i la Guàrdia Civil pensen que el grup municipal popular va poder ordir un tosc sistema per a netejar diners procedents de comissions il·legals. Regidors, assessors i personal administratiu del grup popular a l’Ajuntament transferien 1.000 euros per via bancària i, després, els recuperaven en bitllets de 500.

Inclosos els nou regidors, el jutge ha imputat gairebé 50 persones relacionades amb el PP per aquest afer. Al costat de Crespo, la comissió estarà formada per Carlos Galiana (Compromís), Sandra Gómez (PSPV-PSOE), Jordi Peris (València en Comú, la marca blanca de Podem) i Narciso Estellés (Ciutadans). Eusebio Monzó, l’únic edil no imputat per blanqueig, n’ha quedat fora per decisió del seu partit.

La comissió d’investigació va ser proposada per Ciutadans amb el suport del tripartit que governa València, Compromís, PSPV i València en Comú. El Parlament autonòmic i la diputació provincial també investigaran un afer amb més de 100 imputats, entre els quals hi ha diversos exalts càrrecs del PP regional, com és el cas d’Alfonso Rus, expresident del partit.

El jutge i la Fiscalia Anticorrupció volen aclarir les pràctiques presumptament corruptes de diversos càrrecs del PP i d’institucions i entitats sota el seu control que haurien fet adjudicacions fraudulentes a canvi de comissions il·legals. S’investiguen diversos delictes contra l’Administració pública, entre els quals hi ha els de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics, tràfic d’influències, suborn, frau, falsedat i blanqueig de capitals.

L’elecció de Crespo ha estat revelada pel regidor de Participació, Jordi Peris, de València en Comú, després de l’habitual junta de govern municipal. A parer seu, informa Europa Press, el nomenament és una “burla” a la comissió i “una actitud que no ajuda a aclarir els fets”, per això ha titlat la decisió del PP d’“indignitat política” que “pretén deslegitimar la tasca de la comissió”.

Peris assegura que la decisió del PP és una desautorització dels regidors a la líder del PP valencià, Isabel Bonig. “Es burlen d’ella”, diu. Bonig vol que els nou edils investigats lliuren l’acta, però aquests s’hi neguen. “Depenem de Madrid”, que els ha obert expedient, asseguren.

Etiquetas
stats