Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Susana Díaz i Pedro Sánchez empaten en avals dels socialistes valencians

Susana Díaz i Pedro Sánchez.

Voro Maroto

Els primers recomptes d'avals -certificat imprescindible de la militància per a concórrer al procés electoral que triarà al pròxim secretari general del PSOE- per a Susana Díaz i Pedro Sánchez a la Comunitat Valenciana revelen, segons ambdues candidatures, una igualtat quasi total.

A falta del recompte definitiu -que tindrà lloc a Madrid a partir de les 12 hores del 4 de maig- els equips de tots dos candidats coincideixen en les seues estimacions: Sánchez hauria guanyat per la mínima a València, Díaz ho hauria fet a Alacant i a Castelló la igualtat seria quasi total.

Les xifres són provisionals. Els avals s'han d'envíar -via certificada- a la seu del PSOE a Madrid directament o a través dels equips electorals de tots dos candidats a la Comunitat Valenciana. És a dir, fins que la gestora del partit no valide tots els documents -el que no s'espera abans del divendres- no hi haurà dades oficials.

No obstant això, les dues candidatures manegen, amb les dades de què disposen en la vesprada del dimecres, xifres semblants. A la Comunitat Valenciana hi ha 17.000 avals en disputa. Sánchez n'hauria obtingut uns 6.000 (un 35%). Díaz, uns altres tants. I el tercer en discòrdia, Patxi López, prop de 1.000., una mica menys d'un 6%.

Sánchez guanya a València

Sempre segons aqueixos comptes provisionals, la gran victòria de Sánchez seria a València, on fregaria els 3.000 avals per uns 2.600 de Díaz. José Luis Ábalos, secretari general del PSPV a la província de València, és un dels homes forts de Sánchez. A Alacant Díaz s'imposaria (2.400 contra 2.100) i a Castellló la igualtat seria quasi total: empat a 500 avals. Encara que hi ha 17.000 avals en joc, històricament una gran part dels avals no s'atribueixen a ningú.

Ambdues candidatures són molt cautes sobre les xifres definitives a falta del recompte oficial. Amb les estimacions actuals, fan diferents lectures. L'equip de Díaz -que té el suport de l'aparell del PSPV-PSOE i del seu secretari general, Ximo Puig- és optimista. “Amb l'estirada de Susana a Andalusia, Extremadura, Aragó o Castella-la Manxa, la victòria en avals, i la definitiva, és més que possible”.

El de Sánchez fa la lectura contrària. “Són uns grans resultats amb tot l'aparell en contra. Demostren que hi ha partit”. I, afegeixen, deixarien Ximo Puig en mal lloc. Des de l'entorn del president de la Generalitat ho neguen. “El president no està en aquesta batalla, sinó en governar a la Comunitat Valenciana”.

Etiquetas
stats