Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

València canvia els senyals en valencià del centre per uns altres de bilingües

Un dels senyals nous instal·lats en castellà i en valencià a l’avinguda de Maria Cristina

Carlos Navarro Castelló

L’Ajuntament de València va iniciar dijous el procés per a reemplaçar 17 senyals de circulació del centre històric que estaven retolats només en valencià per d’altres de bilingües, és a dir, en castellà i en valencià.

El consistori va començar a instal·lar les plaques en valencià al febrer, coincidint amb l’inici de conversió en zona de vianants de l’entorn de la Llotja, primerament, i de les torres de Serrans, després.

No obstant això, una reclamació del sindicat CSIF i una altra del Sindicat Professional de Policies i Bombers (SPPLB) van advertir l’Ajuntament que la retolació exclusivament en valencià vulnerava l’article 5 de la Llei de trànsit, que obliga a fer que els senyals de circulació s’expressen, “almenys, en la llengua oficial de l’Estat”.

Davant d’aquesta situació, la Delegació del Govern va instar el consistori a fer que en el termini d’un mes es canviaren els senyals per a adequar-los a la normativa, cosa que ja ha començat a fer el Govern municipal. L’error comportarà un cost per a les arques municipals, és a dir, per a tots els valencians i les valencianes, de 1.900 euros.

Sobre aquest tema, el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha demanat al delegat que respecte també “la Llei d’ús i ensenyament del valencià, de manera que els senyals dependents del Govern central a la Comunitat estiguen en les dues llengües oficials”.

A més, Grezzi ha afegit que “els responsables de l’Administració estatal haurien de preocupar-se més perquè als valencians i a les valencianes ens arriben inversions o cobrem el deute històric”.

Etiquetas
stats