eldiario.es

Menú

València canvia els senyals en valencià del centre per uns altres de bilingües

L’Ajuntament ha reemplaçat 17 senyals del centre històric a instàncies de la Delegació del Govern amb un cost de 1.900 euros.

La Llei de trànsit obliga a fer que totes les plaques estiguen, com a mínim, “en la llengua oficial de l’Estat”.


- PUBLICIDAD -
Una de las nuevas señales instaladas en castellano y valenciano en la avenida María Cristina

Un dels senyals nous instal·lats en castellà i en valencià a l’avinguda de Maria Cristina

L’Ajuntament de València va iniciar dijous el procés per a reemplaçar 17 senyals de circulació del centre històric que estaven retolats només en valencià per d’altres de bilingües, és a dir, en castellà i en valencià.

El consistori va començar a instal·lar les plaques en valencià al febrer, coincidint amb l’inici de conversió en zona de vianants de l’entorn de la Llotja, primerament, i de les torres de Serrans, després.

No obstant això, una reclamació del sindicat CSIF i una altra del Sindicat Professional de Policies i Bombers (SPPLB) van advertir l’Ajuntament que la retolació exclusivament en valencià vulnerava l’article 5 de la Llei de trànsit, que obliga a fer que els senyals de circulació s’expressen, “almenys, en la llengua oficial de l’Estat”.

Davant d’aquesta situació, la Delegació del Govern va instar el consistori a fer que en el termini d’un mes es canviaren els senyals per a adequar-los a la normativa, cosa que ja ha començat a fer el Govern municipal. L’error comportarà un cost per a les arques municipals, és a dir, per a tots els valencians i les valencianes, de 1.900 euros.

Sobre aquest tema, el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha demanat al delegat que respecte també “la Llei d’ús i ensenyament del valencià, de manera que els senyals dependents del Govern central a la Comunitat estiguen en les dues llengües oficials”.

A més, Grezzi ha afegit que “els responsables de l’Administració estatal haurien de preocupar-se més perquè als valencians i a les valencianes ens arriben inversions o cobrem el deute històric”.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha