Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El general retirat que serà candidat de Vox al Congrés per Castelló va signar el manifest que exaltava a Franco

El general retirat Alberto Asarta va firmar el manifiest a favor de la figura de Franco.

elDiariocv

El general retirat Alberto Asarta serà candidat de Vox al Congrés per la circumscripció de Castelló. Asarta va signar al costat d'altres 181 militars retirats l'any passat un manifest en favor de la figura del dictador Francisco Franco.

L'escrit signat per Alberto Asarta en 2018 denunciava la “campanya infame” que està duent a terme “l'esquerra política” per a desprestigiar al dictador a través de la “perversa pretensió” d'exhumar les seues restes de la Valle de los Caídos.

El tinent general d'Exèrcit de l'Aire retirat Manuel Mestre serà el cap de llista al Congrés que present Vox per la província d'Alacant en les eleccions generals del 28 d'abril i l'exdiputat del PP Ignacio Gil Lázaro encapçalarà la llista per València.

Nascut a Saragossa en 1951, Asarta va ingressar en l'Acadèmia General Militar de Saragossa com a cadet en 1971 i va ser ascendit a tinent en 1975. Com a tinent i capità (1975-1988) va servir en la Brigada Paracaigudista, la Legió Espanyola i en el Regiment d'Infanteria “Canàries 50”.

Durant aquest temps va exercir com a cap de cecció i de companyia. En 1988 va ser ascendit a Comandant, sent el segon oficial a ser destinat a la Caserna General de l'Eurocos, a Estrasburg (França), entre febrer de 1993 i juliol de 1996.

De tinent coronel va ocupar el lloc de cap de la secció d'entrenament i exercicis en la Caserna General de la Força de Maniobra entre 1996 i 2000. Com a coronel va ser destinat a la Divisió de Plans de l'Estat Major de l'Exèrcit, on va exercir el comandament del Regiment d'Infanteria Mecanitzada “Castella 16”, des d'on va participar en missió militar a l'Iraq.

Va ser ascendit a general de Brigada en 2006 on estaria al comandament de la Brigada d'Infanteria Cuirassada XII fins que al setembre de 2009 comença la seua preparació i la del seu equip per a incorporar-se a la missió de UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon) com a cap de missió i comandant de la força.

Des de maig de 2012 fins al 31 de març de 2013 en què passa a la situació de reserva, ocupa el càrrec de general adjunt al tinent general cap de la Unitat Militar d'Emergències.

A Asarta li han sigut concedides diverses condecoracions tant nacionals com internacionals, sent la més important la Creu al Mèrit Militar amb Distintiu Roig per la seua actuació a l'Iraq.

“Esborrar mig segle d'història”

En el manifest signat per Asarta es demana respecte per la “figura militar del general Franco” que segons apunten, ha “sigut vilipendiada fins a extrems inconcebibles” amb l'objectiu “d'esborrar mig segle de la nostra història” a través de la “obstinació visceral de revenja” del Govern del Partit Socialista que lidera Pedro Sánchez.

“Després dels permanents atacs a la persona del general Franco des de la seua mort, esborrant sense pressa però sense pausa tot vestigi del seu quefer per Espanya, l'esquerra política i tots els seus mitjans afins han deslligat una campanya sense mesura”, afirmen en la missiva. Segons apunten, l'objectiu de l'exhumació de les restes del dictator no és un altre que el de fer “desaparéixer definitivament” al “principal artífex” de la història d'Espanya.

Etiquetas
stats