Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Woody Allen, en versió teatral

Escena de la funció

Moisés Pérez

València —

En l'escena actual primen les adaptacions. Siga de pel·lícules o de novel·les. S'ha convertit en moda. Una tendència que es mostra amb l'oferta d'aquest cap de setmana que ofereix el Teatre El Musical. El teatre ubicat a El Cabanyal estrena a València l'obra 'Marits i Mullers', una versió teatral del film de Woody Allen.

Adaptada per Àlex Rigola, a Barcelona ha aconseguit un èxit important. De fet, va reunir prop de 25.000 espectadors a la sala Villarroel. La trama d'aquesta funció gira al voltant dels conflictes de parella. Però, s'aborda des d'un prisma cru i esquitxat d'humor. La història arranca quan Andreu i la seua dona Rosa s'assabenten que els seus millors amics s han decidit separar-se. A partir d'eixe moment, comencen a plantejar la conveniència del seu matrimoni. Andreu Benito, Joan Carreras, Mònica Glaenzel, Sandra Monclús, Mar Ulldemolins i Lluís Villanueva en són els actors.

El muntatge és una coproducció de Heartbreak Hotel, Teatro de la Abadía, Trànsit Porjectes i La Villarroel. Rigola, el seu director, ha estat responsable de la tercera secció de teatre de la Biennal de Venècia entre 2010 i 2015 i ha dirigit el Teatre Lliure de Barcelona durant 8 temporades. Reconegut internacionalment, va estrenar aquesta mateixa funció en castellà. La seua última obra és 'El público', una altra versió, en aquest cas d'un text de Federico García Lorca.

El guio de la pel·lícula d'Allen està considerat com un dels millors de la seua carrera. La radiografia que elabora sobre les relacions entre el marit i la muller amb un punt humorístisc i, al seu torn, filosòfic ha rebut lloançes per part de la crítica.

Etiquetas
stats