Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mor el dramaturg Josep Lluís Sirera, exvicerector de la Universitat de València

Josep Lluís Sirera i Mariángeles Fayos en un moment dels Desdejunis Makma

elDiariocv

València —

Josep Lluís Sirera, exvicerector de Cultura de la Universitat de València, ha mort hui dimarts a València per complicacions d’una malaltia que arrossegava el darrer mes. Sirera, de 61 anys, era catedràtic jubilat de Literatura Espanyola, així com un prestigiós autor i adaptador de textos de teatre.

Josep Lluís Sirera s’havia jubilat feia poc com a catedràtic del Departament de Filologia Espanyola de la Universitat de València. Havia estat vicedegà de la Facultat de Filologia (1986-1987), degà del mateix centre (1987-1989), director del Departament de Filologia Espanyola (1992-1995), director del Servei de Biblioteques i Documentació de la Universitat de València (2002-2006), i vicerector de Cultura des del 2010 al març de 2011.

Alguns dels seus textos teatrals han estat estrenats per l’Aula de Teatre de la Universitat de València en els darrers anys. Entre les seues obres trobem 'Homenatge a Florentí Montfort', 'Cavalls de mar', 'Silenci de negra', 'El dia que Bertolt Brecht va morir a Finlàndia' o 'Benedicat', algunes de les qualss’han traduït al castellà i al francés. També ha realitzat diverses dramatúrgies de textos medievals i del segle XVI, com 'Per Sant Lluc' (2004).

La capella ardent s’instal·larà hui al Tanatori de València i el soterrar serà dimecres 9 de desembre a les 15.45 hores.

Etiquetas
stats