Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge del cas Alqueria rebutja citar de nou com a testimoni al cap de Jurídic de la Diputació com demanava el 'número dos' de Rodríguez

José Luis Vera (dreta) amb Víctor Sahuquillo i Agustina Brines.

Lucas Marco

València —

0

El jutge que investiga el cas Alqueria ha rebutjat citar a declarar de nou com a testimoni el cap dels serveis jurídics de la Diputació de València José Luis Vera, tal com demanava l'excap de gabinet de Jorge Rodríguez.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 9 de València declina citar Vera perquè ja ha declarat en “successives compareixences” pel que “resulta inútil” convocar-lo de nou. Una nova declaració del cap dels serveis jurídics de la institució provincial podria suposar, segons el magistrat, una “dilació de la causa”.

Ricard Gallego, excap de gabinet de Jorge Rodríguez en la Diputació, va demanar una nova declaració de Vera després de la compareixença voluntària de la coherent de Compromís en Divalterra Agustina Brines, tal com va informar aquest diari.

Brines va delegar la responsabilitat de la contractació dels alts càrrecs en el primer gerent de Divalterra (hereua d'Imelsa, l'empresa pública de la Diputació convertida en l'època del Partit Popular en l'epicentre del cas Taula). La co-gerent per Compromís en Divalterra va defensar davant el jutge que José Luis Vera “no va posar cap objecció” a les contractacions dels suposats col·locats.

El magistrat rebutja, en una provisió del passat 11 de febrer, la compareixença de Vera però si que accepta una nova declaració de Gallego, tal com sol·licitava l'excap de gabinet de Rodríguez. Gallego declararà el pròxim 19 de febrer.

Etiquetas
stats