Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Una exedil de Barberá en les gravacions d’Imelsa sobre el blanqueig, “corrupció política total”

L’exregidora popular de l’Ajuntament de València María José Alcón

Europa Press

Valencia —

L’exregidora del PP de l’Ajuntament de València María José Alcón assegura, en una gravació telefònica transcrita i inclosa en el sumari del cas Imelsa, que el partit va fer “una trampa” quan li va donar “1.000 euros en dos bitllets de 500”, que qualifica de “diners negres”. “I jo els havia de fer una transferència legal del meu compte per a blanquejar diners, vaja, corrupció política total”, apunta. Ací, el seu interlocutor s’interessa per qui li ha donat els diners i li pregunta específicament “Rita?” Alcón respon: “Mari Carmen”. I afig: “Rita, sí. Llavors a mi m’han donat mil euros en dos bitllets de cinc-cents, que són diners negres obtinguts...”.

La documentació del sumari reprodueix una conversa telefònica entre la qual va ser edil de Cultura del consistori valencià i el seu fill. Aquest informa Alcón que ha rebut una telefonada d’un representant del banc “molt preocupat” per veure si estava bé. D’acord amb l’informe de la Guàrdia Civil que acompanya la conversa, María José Alcón diu que és Mari Carmen –en referència a la secretària del grup popular municipal María del Carmen García Fuster, segons apunten els investigadors– qui li dóna els diners, però “deixa entreveure que provenen de Rita” i sosté que “podria fer referència” a l’exalcaldessa Rita Barberá.

El jutge que instrueix el cas Imelsa ha acordat aquest dilluns l’alçament del sumari en la part que afecta el presumpte blanqueig de capital en què estan investigades un total de 48 persones.

L’exedil explica: “Clar, bé, clar, és que han fet una trampa en el partit, que m’han donat mil euros en dos bitllets de 500, diners negres... i jo els havia de fer una transferència legal del meu compte, o siga, eh?, per a blanquejar diners, vaja, corrupció política total (...)”. En aqueix moment, és interrompuda pel fill, que li planteja que “com que per a blanquejar”, que no ho entén, a la qual cosa Alcón li respon: “No ho entens, cariño? Doncs ells tenen molts diners negres”.

Quan el seu fill li pregunta per l’origen dels diners, l’exedil diu que “d’empreses del partit, d’empreses, comissions, corrupcions etc., llavors són uns diners que no poden fer aflorar”. “Ho entens?, s’han inventat que són diners...”.

La conversa continua i l’exregidora popular detalla que els diners li’ls han donat perquè se’ls quede i, posteriorment, els els done “a ells amb una transferència bancària i es blanquegen, i si diuen: aqueixos diners d’on vénen?, aqueixos diners els ha aportat la regidora María José del seu compte corrent”.

“No regale res”

“No regale res”“I per què has de regalar tu mil euros al partit?”, qüestiona el fill, a la qual cosa la mare replica: “No regale res, que no, que m’han donat a mi dos bitllets de 500”. “Ja, però si et preguntara Hisenda: Escolte, i vosté per què fa transferències al govern de mil euros”, insisteix l’interlocutor i, aquesta vegada, Alcón diu: “No home, jo sí que puc fer una donació legal al partit, a través d’una transferència bancària, això és correcte, o siga, els partits poden arreplegar diners, però que se (sic) diners blanquejats que ixen d’un banc, m’entens, no bitllets de cinc-cents sota mà”.

“El que funciona és la corrupció”

“El que funciona és la corrupció”El fill continua fent preguntes: “I quants bitllets de 500 tenen ells?”. “Ah, i jo que sé, cariño? Si com tu em vas dir una vegada, i tens més raó que un sant, en aquest país l’única cosa que funciona és la corrupció”, conclou l’exedil.

L’informe dels investigadors posa de manifest que aquesta conversa “confirmaria l’existència d’uns diners no declarats en poder del partit polític amb què María José Alcón s’identifica, diners que, a judici policial, podrien provenir (...) de contraprestacions econòmiques il·lícites en el camp de la contractació pública”.

Afig que, d’acord amb la documentació bancària analitzada, el mateix dia de la conversa telefònica s’hauria produït un moviment en els dèbits d’un compte de María José Alcón per import de 1.000 euros.

Etiquetas
stats