Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Isabel Bonig ofereix Ximo Puig un “pla de mobilitat” per als alumnes que vulguen estudiar en castellà

El president de la Generalitat, Ximo Puig, amb la líder del PPCV, Isabel Bonig

Laura Martínez

València —

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha oferit a la Generalitat diàleg i el suport del partit a “un gran pacte educatiu” i la nova Llei Educativa Valenciana “sempre que respecte i escolte a la comunitat educativa”, i ha proposat plans de mobilitat de l'alumnat i de suport al valencià.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha reunit aquest divendres amb la líder popular, un mes després que aquesta sol·licitara una trobada per a tractar la suspensió parcial del decret del plurilingüisme i el finançament autonòmic.

Bonig proposa un pla de suport al valencià en les zones castellanoparlants de la Comunitat i un altre de mobilitat de l'alumnat per a aquells que s'hagen vist “conculcats en els seus drets” pel decret de plurilingüisme.

L'Executiu autonòmic ha indicat que la Conselleria d'Educació “estudiarà” aquestes mesures i que el seu responsable, Vicent Marzà, anunciarà decisions educatives a principis del mes de setembre. El cap de gabinet del president, Arcadi Espanya, ha comunicat que les propostes “es traslladaran al conseller, però no hi ha volta de fulla al fet que la voluntat del Consell és superar una situació en la qual tots coincidim que no funcionava bé la normativa que hi havia”.

Marzà compareixerà al setembre

Els grups de PSPVi Compromís en les Corts Valencianes han assegurat aquest divendres que el conseller d'Educació, Vicent Marzà, compareixerà al setembre i “abans de l'inici de curs educatiu” per a parlar sobre la suspensió cautelar del decret de plurilingüisme, dictada fa una setmanes pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) i que obliga a tornar a la normativa anterior del Consell del PP.

Etiquetas
stats