Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El CIE de Barcelona inicia les reformes ordenades per la justícia amb deu mesos de retard

Espai de visites al CIE de la Zona Franca

elDiario.es Catalunya

Després de deu mesos, el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca ha posat en marxa la primera de les reformes que li va ordenar la justícia. S'han iniciat les obres per enretirar les mampares que separen els interns de les seves visites. No obstant, també s'haurien d'incorporar lavabos a les cel·les i instal·lar un sistema de dutxes que permeti la regulació de la temperatura de l'aigua. Segons va explicar la Prefectura Superior de la Policia Nacional a Catalunya a Catalunya Plural, el conjunt de les obres s'hauria d'acabar a finals de mes.

Per respondre a la demora, Tanquem els CIEs va presentar al·legacions el mes passat en constatar que, nou mesos després de la resolució judicial, l'única mesura adoptada pel CIE era l'ampliació del temps de visites. En canvi, trobaven urgents també les mesures pendents perquè, com argumentava la pròpia Interlocutòria dels Jutjat de Control, “privar als interns de l'últim contacte físic encara que sigui una carícia o una abraçada dels seus familiars o amics és poc humanitari i absolutament evitable per part de l'Estat”.

La plataforma celebra l'eliminació de les mampares, que permetrà garantir la intimitat entre interns i familiars durant els temps de visites, i ho consideren una victòria de les organitzacions en defensa dels drets humans, “arrencada a una Direcció del CIE i un Ministeri de l'Interior al que sembla que no preocupen els drets de les persones internes en aquests Centres”, diuen en un comunicat.

No obstant, Tanquem els CIEs declara que “mesures com aquestes són insuficients ja que no ataquen el problema de fons: la il∙legitimitat d'uns centres on es priva de llibertat a persones per la seva situació administrativa”. Per això es reiteren en que l'eliminació de les mampares “ha de ser un primer pas en la lluita pel desmuntatge dels Centres d'Internament d'Estrangers, així com de la resta de polítiques que criminalitzen a la població immigrada i suposen un tracte discriminatori i racista”.

Etiquetas
stats