Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia denuncia Narcís Serra, Adolf Todó i la cúpula de Caixa Catalunya el 2010

La Fiscalia ha demanat la imputació, entre altre directius de CatalunyaCaixa, de l'expresident de l'entitat i líder socialista Narcís Serra.

EFE

Barcelona —

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat la imputació de l'expresident de Caixa Catalunya (ara CatalunyaCaixa) Narcís Serra i l'exdirector general Adolf Todó, així com d'altres 52 membres del Consell d'Administració el 2010, per aprovar augments retributius dels seus alts càrrecs malgrat la “situació crítica” de la entitat. L'elevada xifra de directius respon a que el 2010 va ser l'any de la fusió de la llavors anomenada Caixa Catalnya amb les de Tarragona i Manresa.

A la denúncia, presentada aquest dijous als jutjats de Barcelona, la Fiscalia Anticorrupció demana la imputació d'aquests 54 membres del Consell d'Administració per un delicte d'administració deslleial, per aprovar al gener i l'octubre de 2010 sengles resolucions per augmentar el salari dels membres del comitè de direcció, malgrat que, a causa de la “situació crítica” i de “insolvència” de l'entitat, van haver de demanar al juliol d'aquell any 1.250 milions d'euros d'ajuda al FROB.

Narcís Serra i Adolf Todó, entre d'altres responsables, ja van comparèixer fa uns mesos a la comissió parlamentària que investiga la gestió de les caixes d'estalvis catalanes. Tots dos van coincidir a evitar assumir responsabilitats, i van atribuir els problemes de la caixa a la situació de crisi econòmica, per una banda, i a la tasca dels seus antecessors, de l'altra.

Actualment CatalunyaCaixa es troba immersa en un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que preveu acomiadar més del 30% de la plantilla, que ara mateix és de 7.200 treballadors. Precisament aquest dijous els empleats estan cridats a manifestar-se pels carrers de Barcelona per demanar a la direcció de l'entitat que recapaciti, i per demanar al FROB -l'organisme propietari de l'entitat des de la seva nacionalització- que suavitzi les condicions de l'expedient -indemnitzacions de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats-, més dures que les que afecten altres entitats rescatades com Bankia.

Etiquetas
stats