eldiario.es

Menú

El Govern aprova una pròrroga dels pressupostos del 2015 enmig de la campanya electoral

La pròrroga pressupostària congela la possibilitat d'executar noves ajudes i inversions, encara que garanteix el normal funcionament dels serveis públics

- PUBLICIDAD -
El Govern dice que el fallo del Constitucional no altera los "efectos políticos" de la resolución

El president Artur Mas i la vicepresidenta Neus Munté EFE

El Govern en funcions ha aprovat aquest dimarts una pròrroga dels pressupostos de la Generalitat per al 2016, a l'espera d'un acord parlamentari que permeti constituir el nou executiu català i que es tramitin els comptes de l'any vinent. La pròrroga pressupostària congela la possibilitat d'executar noves ajudes i inversions, encara que garanteix el normal funcionament dels serveis públics.

La vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, s'ha encarregat d'anunciar aquest acord adoptat per l'executiu català en la seva reunió d'aquest dimarts, enmig de la campanya electoral per a les eleccions generals d'aquest diumenge, encara que setmanes enrere ja donés a entendre que seria necessària la pròrroga.

Junts pel Sí (JxS) i la CUP segueixen negociant un acord que faci possible la investidura del president català i la formació del nou Govern, un consens que quedarà pendent de la decisió que adopti l'esquerra anticapitalista en assemblea el 27 de desembre.

El decret aprovat pel Govern estableix els criteris d'aplicació de la pròrroga i preveu l'adaptació de l'estructura orgànica de les reorganitzacions administratives que es derivin de la constitució del nou executiu, sense alterar l'import global.

En el camp de la despesa, els crèdits de les despeses del capítol 1 (personal) s'ajustaran a les dotacions pressupostades el 31 de desembre de 2015. No obstant això, no es podran tramitar les despeses dels capítols 6, 7 i 8 (els dedicats a ajudes i inversions), excepte les obligacions plurianuals contretes en anys anteriors.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha