Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'oposició acusa Puigdemont de falta de legitimitat per continuar el Procés

Inés Arrimadas al Parlament

Arturo Puente

L'oposició ha carregat contra el candidat de Junts pel Sí, Carles Puigdemont, en considerar que el pla de govern que ha presentat va contra la legalitat que empara el Parlament i la Generalitat, i ell no compta amb legitimitat per continuar el procés i la desconnexió amb l'Estat. Així ho ha explicat la cap de l'oposició, Inés Arrimadas, que ha assegurat que “un Govern que se salta lleis no pot ser representatiu dels catalans”.

La líder de Ciutadans ha acusat Puigdemont de continuïsme respecte al seu predecessor assegurant que era “Mas... del mateix”. En aquest sentit ha assenyalat que l'actual candidat no ha parlat de la corrupció, un “oblit” que ja li va passar a Artur Mas en els seus intents d'investidura.

Per a la de Ciutadans, la legitimitat de les institucions catalanes, incloent-hi Parlament, Govern i president, està sostinguda sobre les lleis i la Constitució espanyola, raó per la qual, “sigui qui sigui el president no podrà mirar els ulls dels ciutadans si es salta la justícia”. Arrimadas a més ha tornat a acusar els independentistes de posar en perill l'autogovern, com ja ho va fer en les últimes dues sessions d'investidura frustrades.

Aquesta manca de legitimitat també ha estat esgrimida pel líder del PSC, Miquel Iceta, que dirigint-se als independentistes ha assegurat que “vostès no van guanyar el plebiscit sobre la independència”. Aquesta manca de legalitat però també de legitimitat que ha dibuixat Iceta l'ha portat a reclamar que no es portin “les institucions catalanes fora de la llei” perquè “no hi tenen dret”.

El del PSC ha interrogat Puigdemont sobre la vigència dels seus compromisos adquirits en campanya i en les negociacions amb la CUP, i ha reclamat que no es facin “cordons sanitaris” sobre els no independentistes, ja que, ha assegurat, ells representen “el 52% dels catalans”. Al contrari, Iceta s'ha mostrat obert a fer pactes -“és per al que jo faig política”, ha assegurat- amb els independentistes, tot i que ha recordat els tres 'no' que ja va donar a Artur Mas en les seves investidures frustrades: “No a la independència, no a la il·legalitat i no a la seva investidura ”, ha repetit.

Per part de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell ha considerat que “s'està sacrificant tot en nom” del procés sobiranista, i ha tirat de qüestions prioritàries de l'agenda social per retreure a Puigdemont que no hagi dedicat minuts del seu discurs a parlar-ne.

“El plebiscit del 27-S no es va guanyar”, ha assegurat el de CSQEP, que ha carregat contra la CUP perquè considera que investeixen al candidat de Junts pel Sí “a canvi de res, de fum”, ja que opina que “no hi haurà desconnexió, perquè no hi ha legitimitat democràtica ni suficient percentatge de ciutadania”.

Etiquetas
stats