eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Plataformes d'arreu del territori s'uneixen per fer front als problemes de mobilitat

Fins a nou plataformes vinculades a lluites com l'abolició dels peatges, la millora de la seguretat viària o la preservació de l'entorn natural que envolta les xarxes de transport formen part del Mob.cat 

"No és el mateix l'acció d'una plataforma que la de nou o deu arreu del territori" expressa el portaveu la coordinadora, Antoni Esteban

- PUBLICIDAD -
Membres de les diferents plataformes del Mob.cat després de la trobada a Sabadell

Membres de les diferents plataformes del Mob.cat després de la trobada a Sabadell Mob.cat

La Unió de Plataformes de Mobilitat de Catalunya (Mob.cat) es va presentar dissabte amb la voluntat de coordinar i unir els esforços de les diferents lluites nacionals per la millora de la mobilitat. En la trobada fundacional realitzada a Sabadell s'hi van aplegar fins a nou col·lectius d'arreu del Principat vinculats a diferents lluites com l'abolició dels peatges, la millora de la seguretat a la xarxa de carretes o la preservació de l'entorn natural a partir d'una bona planificació de les vies de transport.

Antoni Esteban, un dels portaveus de la coordinadora, explica que l'objectiu és "realitzar un full de ruta i presentar-nos de forma unitària davant l'administració: no és el mateix l'acció d'una plataforma que la de nou o deu arreu del territori".

Entre les prioritats que es marquen des de Mob.cat hi ha reduir la sinistralitat de vies molt transitades; combatre la duplicitat de moltes infraestructures -com els laterals de l'Autopista del Maresme o l'allargament de la C-32 a l'alçada de Blanes-; potenciar el transport públic donant "coherència algunes comunicacions entre municipis que no tenen sentit" explica Esteban, que afegeix la necessitat de potenciar "la participació de la ciutadania en el disseny, la gestió i la planificació de la mobilitat".

Alhora, també posen èmfasi en el fet que "els territoris per on passen les autopistes estan malmesos i abandonats, les empreses concessionàries no paguen escombraries, però l'ajuntament ha de prestar el servei igual" ha explicat Esteban que remarcava la necessitat de combatre "els tractes de favor de la Generalitat amb algunes d'aquestes empreses".

Moment de la primera reunió del Mob.cat

Moment de la primera reunió del Mob.cat Mob.catEls primers passos que es plantegen com a coordinadora és organitzar-se internament i fer una tasca pedagògica per fer visible el problema de la mobilitat a Catalunya i sumar més complicitats. "Avui ja ens han trucat més plataformes per unir-se" diu Esteban. Ell mateix remarca la voluntat de parlar amb la Conselleria de Territori i Sostenibilitat del pròxim govern per oferir-se a "participar en la creació d'un pla de mobilitat amb la voluntat d'arreglar les coses parlant i fent propostes". Tanmateix, no descarten la possibilitat, en últim terme, d'impulsar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP).

Entre les plataformes que conformen el Mob.cat hi ha: No més morts a la C-55 del Bages i el Baix Llobregat; No vull pagar C-32 al Garraf i el Baix Penedès; Aturem la C-32 a la Selva; la Coordinadora Preservem el Maresme, Prou peatges Maresme i Estació de Premià; ADENC del Vallès Oriental i les campanyes a nivell nacional Prou Peatges i novullpagar.cat.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha