Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Ada Colau crida PSC i ERC a entrar al govern de Barcelona després del seu suport al pressupost

Ada Colau en una imagen de archivo

João França

“Volem que el front ampli que s'ha vist al plenari de Barcelona en els temes econòmics cabdals es traslladi a un govern del canvi”. Així ha tornat a expressar Ada Colau la seva voluntat d'ampliar el govern municipal i guanyar estabilitat. Després d'aprovar la seva ampliació pressupostària amb el suport d'ERC i PSC i l'abstenció de la CUP, l'alcaldessa assegura que és moment per anar més enllà i convida aquestes forces a un pacte d'esquerres. Insta especialment PSC i ERC a compartir aquest govern.

Colau assegura que n'han parlat amb totes tres forces i ha fet un repàs de les relacions amb cadascuna d'elles. En el cas de la CUP, l'alcaldessa ha agraït que “sempre han volgut parlar de totes les qüestions polítiques que hem plantejat i han fet aportacions a les propostes”. En canvi, ha recordat que “han deixat molt clar que no estan disposats a entrar en un govern ampli de canvi”, ha assegurat Colau, que ha remarcat que sempre tindran la porta oberta per als anticapitalistes si replantegen la seva postura.

En l'altre extrem hi ha el PSC, que en tot moment ha expressat la seva voluntat d'entrar en el govern de la ciutat. Colau ha explicat que porten temps negociant, però encara no hi ha cap acord tancat. Tot i això, fa setmanes que donen per segura l'entrada dels de Collboni al govern municipal, i l'aprovació de l'ampliació pressupostària hauria d'accelerar aquesta negociació.

ERC, apunta Colau, va deixar clar que “primer volien parlar de pressupostos, i hem treballat en aquesta ampliació pressupostària de forma molt constructiva”. La setmana passada, amb un acord aprovat en temes pressupostaris, Alfred Bosch va proposar la seva entrada al govern amb la CUP. Una proposta, no obstant, que Colau considera que “no era viable”, perquè la CUP no té voluntat en participar de l'executiu de Barcelona en Comú i perquè plantejava acords de governabilitat amb CiU, que tampoc hi estan disposats.

El líder d'ERC s'ha encarregat en tot moment de descartar un govern del PSC, per no tornar a “acords del passat”, quan els republicans participaven amb ICV dels governs socialistes. Colau ha convidat Bosch a replantejar-se la possiblitat de participar en “un front ampli d'esquerres”. “Jo tampoc voldria reproduir vells acords del passat, però no els estem proposant entrar a un govern del PSC, sinó en un govern de Barcelona en Comú, que no només està fent canvis a la ciutat, sinó que proposa altres maneres de fer política”, ha assegurat l'alcaldessa.

stats