Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barcelona multa amb 600.000 euros Airbnb i HomeAway per anunciar pisos turístics iŀlegals

Cassolada a la Rambla del Poblenou contra la massificació turística

Oriol Solé Altimira

Va avisar al juny i aquest dijous s'ha consumat. L'Ajuntament de Barcelona ha obert un expedient sancionador a les plataformes Airbnb i Homeaway per multar-les amb 600.000 per seguir anunciant pisos turístics il·legals. El consistori considera a ambdues plataformes reincidents perquè ja les va multar pel mateix motiu amb 60.000 euros el desembre de l'any passat.

Així ho ha anunciat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a Catalunya Ràdio. “No és assumible que hi hagi milers de pisos operant sense llicència i de forma il·legal, sense pagar impostos i causant perjudicis a les comunitats de veïns”, ha asseverat l'alcaldessa.

L'Ajuntament ha detectat 3.812 anuncis de pisos turístics sense llicència publicats a Airbnb i 1.744 més a Homeaway. A més de la quantitat d'anuncis, el consistori ha optat per la multa més alta que preveu la llei –600.000 euros– pel “benefici obtingut i la posició dominant en el mercat” de les dues empreses.

Els expedients neixen de la campanya de pressió que va començar l'estiu de l'any passat el consistori contra els pisos turístics il·legals i les plataformes que els anuncien. En aquest sentit, l'Ajuntament ha assegurat que “Airbnb i HomeAway no van col·laborar amb l'administració i van obviar els requeriments”, per la qual cosa els va imposar la primera multa de 60.000 euros per anunciar pisos sense llicència turística i no facilitar les dades d'aquest tipus d'allotjaments.

Al juliol d'aquest any, segons ha explicat l'Ajuntament en un comunicat, se'ls va tornar a notificar la primera sanció, però les dues companyies “han continuat anunciant habitatges d'ús turístic incomplint la llei”, per la qual cosa la sanció ha passat de greu a molt greu i de 60.000 a 600.000 euros.

Etiquetas
stats