Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia demana dos anys de presó per a tres homes per una agressió homòfoba

Manifestació LTGBI

Oriol Solé Altimira

El fiscal contra els delictes d'odi i discriminació de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, demana dos anys de presó per a tres homes als que considera autors d'una agressió homòfoba a una parella de lesbianes. Reclama a més que cada un dels tres acusats pagui una multa de 6.480 euros i indemnitzi una de les víctimes amb 1.480 euros per les lesions i els danys morals causats, i a l'altra amb 500 euros per danys morals.

En concret, el fiscal considera els encausats autors d'un delicte comès amb ocasió de l'exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques i un altre delicte lleu de lesions (una antiga falta). Els fets van passar a Barcelona a la matinada del dia 10 d'octubre de 2016. A dos quarts de sis del matí, la parella va sortir de treballar i se'n va anar a un bar del centre de la ciutat. Van seure en una taula amb vistes directes al carrer i es van fer un petó.

Va ser llavors quan van aparèixer els tres acusats, que anaven amb dues persones més a les que no s'ha pogut identificar. “Tots ells de comú acord i actuant conjuntament –recull el fiscal en el seu escrit de acusació– guiats per la seva animadversió a la seva orientació sexual i per tal de mofar-se d'elles i humiliar-les”.

Segons el fiscal, un dels acusats va recriminar el petó de la parella al crit d'“escolta, no podeu fer-vos un petó en públic”, al mateix temps que un altre dels encausats, des del carrer, “es baixava els pantalons i els calçotets i exhibia obscenament els seus testicles a manera de mofa i provocació masclista enfront de les dues dones enganxant-los contra el vidre”.

Com a resposta a aquesta burla, una de les víctimes va sortir al carrer per retreure el comportament dels acusats. “Escolta a tu t'agradaria estar amb la teva parella en un restaurant i que algú fes el mateix que tu?!, Què et passa?”, Recull que els va dir l'escrit del fiscal.

En aquest moment, continua el fiscal, els acusats van envoltar la dona i es van mofar d'ella per la seva orientació sexual, i un d'ells “li va propinar una forta empenta que va provocar la seva caiguda damunt d'una paperera”. A més, quan la víctima intentava reincorporar-se, un altre dels acusats “li va donar un cop de puny a la cara que va provocar un sagnat abundant”. El presumpte autor del cop de puny, afegeix el fiscal, va fugir després de l'agressió.

Per la seva banda, la resta d'acusats que envoltaven la víctima, en veure que tractava de seguir el seu agressor, “van començar a donar-li empentes i enganxades” per evitar que pogués perseguir-lo. Dues clientes del local van auxiliar la víctima i totes elles van decidir perseguir l'agressor. “En el trajecte els altres dos acusats van continuar increpant-les per evitar que l'atrapessin proferint insults despectius cap a elles per la seva orientació sexual”, conclou el fiscal.

Etiquetas
stats