Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

CaixaBank lidera el primer centre d'innovació sobre comerç i mitjans de pagament a Espanya

Pagament amb targeta contactless

elDiario.es Catalunya

Si la forma de comprar canvia, també ho fa la manera de pagar. Davant els reptes per donar resposta als nous hàbits de consum, CaixaBank, Global Payments, Samsung, Visa i Arval han presentat aquest dijous el primer centre d'innovació en comerç i mitjans de pagament d'Espanya, on les cinc companyies impulsaran conjuntament projectes de R+D.

El mitjà de pagament serà la base del Payment Innovation Hub, que estarà ubicat a Barcelona. Per a la posada en marxa del centre d'innovació, està prevista una inversió de 5 milions d'euros en els pròxims tres anys. El 'hub' també estarà obert a la col·laboració d'altres empreses, tant pimes com start-ups i grans corporacions, així com institucions vinculades a la investigació.

Inicialment, el centre tindrà tres àrees d'investigació: el cotxe connectat, les aplicacions a la llar (amb especial atenció a l'Internet de les Coses) i projectes en comerç sobre l'evolució de l'experiència de compra digital i física. A més de realitzar innovació, també oferirà divulgació i formació.

El president de CaixaBank Payments i director general de Caixabank, Juan Alcaraz, ha situat la tecnologia com “un pilar bàsic” a l'hora d'entendre els hàbits i comportaments dels clients. “Busquem que l'experiència de compra sigui cada vegada millor”, ha indicat. Així mateix, ha indicat que la investigació versarà sobre compres tant tradicionals com digitals per “ajudar les dues parts de la transacció en el món físic i en el digital”.

Per la seva banda, el vicepresident sènior de Global Payments, Frank Young, ha destacat la importància de la col·laboració entre empreses i sectors que exemplifica l'aeroport de connexió: CaixaBank és l'entitat líder en mitjans de pagament a Espanya (amb 15,3 milions de targetes en circulació), Global Payments és la primera proveïdora mundial de tecnologia per a mitjans de pagament i Visa opera la major xarxa de pagaments en botigues. I Samsung i Arval han impulsat en els últims mesos serveis com Samsung Pay per a pagament contactless i Arval Active Link en el camp de la mobilitat sostenible.

En la seva intervenció, el director EMEA de Samsung Pay, Victor Kim, ha destacat que l'“objectiu comú” de les cinc companyies és proporcionar un servei “millor, més segur i més còmode”. Per part de Visa Europa, el seu director general per al sud d'Europa, Bertrand Sava, ha destacat que el 50% de joves adults ja utilitzen el seu mòbil per veure el seu compte o pagar i que els mitjans de pagament estan passant “del plàstic de la targeta al món digital ”. I Christophe Conegero, director de nous negocis de Arval, ha definit l'aeroport de connexió com una “gran oportunitat” per compartir i innovar.

Etiquetas
stats